Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ένα εκατομμύριο παιδιά πεθαίνουν από πνευμονία.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που προκαλούνται από την πνευμονία και θα μπορούσαν εύκολα να προληφθούν με εμβόλια, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet. Συγκεκριμένα, στο άρθρο αναφέρεται ότι κάθε χρόνο 1,2 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, πεθαίνουν από τον στρεπτόκοκκο και τον αιμόφιλο της γρίπης.
Η μελέτη έδειξε ότι καταγράφονται παγκοσμίως περίπου 14,5 εκατομμύρια περιπτώσεις με ασθένειες του πνευμονιόκοκκου, όπως η πνευμονία και η μηνιγγίτιδα.
Και για τις δύο ασθένειες υπάρχουν ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, αλλά η χρήση του εμβολίου για τον αιμόφιλο της γρίπης μόλις τα τελευταία χρόνια προωθείται στις φτωχές χώρες.
Επιπλέον οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο εμβολιασμός για τον πνευμονιόκοκκο δεν περιλαμβάνεται στα εθνικά προγράμματα εμβολιασμών σε αρκετές χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.
"Οι διαπιστώσεις μας υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη προσπαθειών για την πρόληψη σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο", δήλωσε η Κέιτ Ο΄Μπράιαν, του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στη Βαλτιμόρη, η οποία είναι επικεφαλής της έρευνας. 
"Η ανάγκη εμβολιασμών και βελτιωμένης θεραπείας ειναι ιδιαιτέρως μεγάλη στην Αφρική και στην Ασία, όπου συνολικά έχουμε το 95% των θανάτων εξαιτίας του πνευμονιόκοκκου",
πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια