Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρασοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού

prasokeftedes-me-dip-giaourtiou

Πρασοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού


Συστατικά

Για το πράσο τουρσί
6 πράσα, 400 γρ. καθαρισμένα
200 γρ. νερό
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. μηλόξιδο
αλάτι

Για τη σύνθεση
¼ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι άνηθο
140 γρ. φέτα
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά, μεσαία
60 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
πιπέρι
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το ντιπ γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
άνηθο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης 
Ας μαγειρέψουμε...
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα πράσα και τα μυρωδικά. Τα μυρωδικά τα αφήνουμε στην άκρη για τη συνέχεια. 
Για το τουρσί  
Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες. (Αν κάποιο σημείο είναι πολύ έντονο πράσινο το αφαιρούμε γιατί θα πικρίσει το φαγητό.) 
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μηλόξιδο, και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη. 
Προσθέτουμε τα πράσα και αλάτι, και περιμένουμε μέχρι να ξαναπάρει βράση. 
Βράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
Τοποθετούμε μια σίτα σε ένα μπολ, μεταφέρουμε εκεί τα πράσα και τα αφήνουμε για 30-40 λεπτά να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν. 

Για τη σύνθεση 
Μεταφέρουμε τα πράσα σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ. 
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο, και τα ρίχνουμε στο μπολ. 
Σπάμε μέσα στο μπολ τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας. 
Προσθέτουμε το αλάτι, τα αυγά, το αλεύρι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο, και αφήνουμε να κάψει. 
Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψάκι και αφήνουμε στην άκρη. 
Παίρνουμε 1 κ.σ. από το μείγμα και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι. (Μπορούμε να σχηματίσουμε τους πρασοκεφτέδες και με τη βοήθεια δύο κουταλιών παίρνοντας λίγο από το μείγμα με το ένα κουτάλι και δημιουργώντας με το δεύτερο ένα αυγοειδές σχήμα (κενέλ).) 
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τους υπόλοιπους πρασοκεφτέδες ρίχνοντάς τους σε 2-3 δόσεις στην κατσαρόλα. 
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά την κάθε δόση, μεταφέρουμε τους πρασοκεφτέδες με μια τρυπητή κουτάλα στο ταψί και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Για το ντιπ γιαουρτιού 
Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. 
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε και αυτόν, και ανακατεύουμε. 
Για το σερβίρισμα 
Μεταφέρουμε τους πρασοκεφτέδες σε μια πιατέλα και σερβίρουμε με το ντιπ γιαουρτιού και ψιλοκομμένο άνηθο. 
akispetretzikis

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια