Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΚΟΡΜΟΣ - Μωσαϊκό - Σαλάμι συνταγές 🍭🍭🍭 Mosaic

ΚΟΡΜΟΣ - Μωσαϊκό - Σαλάμι συνταγές Mosaic
.
Κορμός παγωμένος (σεμιφρέντο) ΕΔΩ
Tronco al cacao - Κορμός κακάο ΕΔΩ
Νηστίσιμο μωσαϊκό ταψιού ΕΔΩ
Ρολό Σοκολάτας ΕΔΩ
Κορμός αμυγδάλου ΕΔΩ
Σαλάμι σοκολάτας vegan χωρίς ζάχαρη ΕΔΩ
Κορμός με σαβαγιάρ και μους σοκολάτα ΕΔΩ
Κορμός με γεμιστά μπισκότα ΕΔΩ
Ρολό Μαρμελάδας ΕΔΩ
Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού
Κορμός παγωτό ΕΔΩ
Μωσαϊκό με κουραμπιέδες ΕΔΩ
Κορμός πραλίνα ΕΔΩ
Κορμός με μελομακάρονα ΕΔΩ
Σαλάμι σοκολάτας ΕΔΩ
Κορμός με Caprice ΕΔΩ
Κορμός με Kinder Bueno ΕΔΩ
Ζελέ Μωσαϊκό
Τούρτα Κορμός σοκολάτας 
Καλοκαιρινός κορμός σοκολάτας ΕΔΩ
Κορμός σοκολάτας ΕΔΩ
Κορμός σοκολάτας με κρέμα και φράουλες ΕΔΩ
Όρθιος κορμός σοκολάτας ΕΔΩ

Κορμός κάστανο με σοκολάτα του Παρλιάρου ΕΔΩ
Κορμός με τυρί κρέμα ΕΔΩ
Σοκολατένιος Κορμός με Νουτέλα & μπισκότα ΕΔΩ
Σοκολατένιο σαλάμι μωσαϊκό ΕΔΩ
Κορμός λευκής σοκολάτας, μωσαϊκό ΕΔΩ
Koρμός χαλβά ΕΔΩ
Σοκολατένιος κορμός με λικέρ μαστίχα ΕΔΩ
Νηστίσιμος σοκολατένιος κορμός
Νηστίσιμος κορμός με χαλβά και ταχίνι
Κορμός παγωμένος με διπλή σοκολάτα και αχλάδια ΕΔΩ
Μωσαϊκό με κράνμπερι
200 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, τεμαχισμένη
250 γρ. βούτυρο αγελάδος, τεμαχισμένο
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. κακάο
20 γρ. ρούμι
10 γρ. κονιάκ
400 γρ. μπισκότα πτι μπερ
200 γρ. κράνμπερι
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα της αρεσκείας μας και ντύνουμε το εσωτερικό της με μια μεμβράνη που να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματά της. Την αφήνουμε για λίγο κατά μέρος. Εναλλακτικά, δεν χρησιμοποιούμε φόρμα και δίνουμε με τα χέρια μας σχήμα ρολού στο μωσαϊκό μας. Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μπολ, το οποίο στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ), έως ότου τα υλικά λιώσουν και ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, το ρούμι και το κονιάκ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εναλλακτικά, χτυπάμε τα υλικά με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σοκολατένιο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ή μαρίζ. Σπάμε από πάνω τα μπισκότα με τα χέρια και τα ενσωματώνουμε ανακατεύοντας καλά. Δεν χρησιμοποιούμε μούλτι, γιατί θα γίνουν πολύ μικρά κομμάτια και δεν θα ξεχωρίζουν μέσα στο μωσαϊκό. Τέλος, ενσωματώνουμε και τα κράνμπερι. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα, το τυλίγουμε με όση μεμβράνη εξέχει από τη φόρμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες. Ξεφορμάρουμε τραβώντας τις άκρες της μεμβράνης προς τα πάνω. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Τip
Αντικαθιστούμε τα κράνμπερι με μούρα ή φρούτα του πάθους, τα οποία βρίσκουμε συσκευασμένα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Kορμός Ινδοκάρυδο
Για το σκούρο μέρος
250 γρ.αλεσμένα μπισκότα
100 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. Ζαχαρη
150 ml. γάλα
Για την γεμιση
125 γρ. Βούτυρο
150 γρ. Ζάχαρη άχνη
100 γρ. ινδοκαρυδο
Για το σκούρο μέρος – Λιώνετε την σοκολάτα και την ανακατώνετε με τα αλεσμένα μπισκότα, την ζάχαρη και το γάλα. Ανοίγετε το μείγμα πάνω σε μια μεμβράνη.
Για την γεμιση – Χτυπάτε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν αφράτα και προσθέστε το ινδοκάρυδο. Τοποθετήστε το μείγμα πάνω στο σκούρο μέρος και τυλίξτε τον κορμό.
Σαλάμι μαύρης σοκολάτας (μωσαϊκό ή κορμό) με cranberries και ξηρούς καρπούς!
125γρ. αποξηραμένα cranberries
2 κουτ. σούπας λικέρ Amaretto
150γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ολόκληρα
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
220γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο) σε κομμάτια
75γρ. βούτυρο, ανάλατο
75γρ. ζάχαρη άχνη
25γρ. καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό + 1 κρόκο
175 γρ. μπισκότα amaretti (όχι τα γκοφρετάκια)
2 κουτ. σούπας κακάο για πασπάλισμα
Σε ένα μπωλ ρίχνω τα αποξηραμένα cranberries και το Amaretto, ανακατεύω και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα ταψάκι απλώνω τα αμύγδαλα και τα φιστίκια Αιγίνης και τα ψήνω στο grill στα μικροκύματα για 5-8´, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Βγάζω το ταψάκι από τα μικροκύματα και, μόλις κρυώσουν οι ξηροί καρποί, τους κόβω στη μέση. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζω τη σοκολάτα και το βούτυρο και τα ζεσταίνω σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύω μέχρι η σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν και το μείγμα να γίνει λείο. Σε ένα μπωλ ρίχνω την άχνη και την καστανή ζάχαρη, το αβγό και τον κρόκο και τα χτυπάω με σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνω το μείγμα στη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζω να σιγομαγειρεύω για 5´ περίπου ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί και να μαγειρευτούν τα αβγά. Το μείγμα της σοκολάτας θα πρέπει να είναι λείο και να γυαλίζει. Σπάω ελαφρά τα μπισκότα amaretti σε κομμάτια και τα ρίχνω στο μείγμα της σοκολάτας. Προσθέτω τα cranberries και τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύω το μείγμα απαλά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και το αφήνω να κρυώσει. Κόβω δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Χωρίζω το μείγμα σε δυο ίσα μέρη και το αδειάζω στα φύλλα χαρτιού. Ρολάρω σφιχτά το μείγμα με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος, τυλίγω το χαρτί σφιχτά γύρω από το μείγμα και στρίβω τις άκρες να σφραγίσουν καλά. Μεταφέρω τα σαλάμια στο ψυγείο και τα αφήνω για τουλάχιστον 4-6 ώρες. Ξετυλίγω τα σαλάμια, τα πασπαλίζω με κακάο, κόβω σε φέτες και σερβίρω.
Κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, με ταχίνι και μέλι
450 γρ. ταχίνι
200 γρ. μέλι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
200 γρ. μπισκότα σε κομματάκια
50 γρ. αμύγδαλα ωμά αποφλοιωμένα
30 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
50 γρ. καβουρδισμένα φιστίκια
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μέλι, προσοχή μην ξεπεράσει του 45°C. Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ για λίγο γιατί αλλιώς θα σφίξει. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υλικά όπως είναι ζεστά και προσθέτουμε τα μπισκότα, τα οποία έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια. Τέλος προσθέτουμε τους ξυρούς καρπούς και απλώνουμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα και τυλίγουμε κάνοντάς το ρολό. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα με το γλυκό με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες, μέχρι να σφίξει. Για το σερβίρισμα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ιδανικό συνοδευτικό για εσπρέσο!
Tο μωσαϊκό της μαμάς… αλλιώς
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
120g λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
75g Βιτάμ με βούτυρο (πλάκα, όχι soft), κομμένο
σε κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
¼ κούπας ζάχαρη άχνη (30g)
⅓ κούπας κρέμα γάλακτος (80ml)
120g μπισκότα (Μιράντα ή πτι-μπερ), σπασμένα
σε μικρά κομμάτια
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200g κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
150g Βιτάμ με βούτυρο (πλάκα, όχι soft), κομμένο
σε κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
¾ κούπας ζάχαρη άχνη (95g)
2 κ.σ. κακάο (15g)
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος (30ml)
200g μπισκότα (Μιράντα ή πτι-μπερ), σπασμέν
σε μικρά κομμάτια
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ (προαιρετικά):
50g λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος (15ml)
½ κ.γλ. κακάο (για το πασπάλισμα
Ξεκινάμε με τη γέμιση. Σε ένα μικρό μπολ, κατάλληλο για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων, βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στο 50% της ισχύος του φούρνου και ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλο και μικρότερο χρόνο, ανακατεύοντας κάθε φορά, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. (Εναλλακτικά, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Τοποθετούμε, δηλαδή, τη σοκολάτα σε ένα μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσέχοντας να μην πέσουν σταγόνες νερού στη σοκολάτα.) Αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε. Ρίχνουμε τη λιωμένη, λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Βάζουμε το μπολ για μισή ώρα στην κατάψυξη, μέχρι να σφίξει ελαφρά το μείγμα, ώστε να πλάθεται.
Αφού παγώσει, κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζουμε το μείγμα κατά μήκος στο κέντρο της λαδόκολλας και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό, με μήκος 30cm και διάμετρο περίπου 4,5cm. Στρίβουμε τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραμέλα και βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη, μέχρι να σκληρύνει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε με το μείγμα της μαύρης σοκολάτας. Με τον ίδιο τρόπο, όπως παραπάνω, λιώνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και χτυπάμε καλά με το σύρμα ή το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη, γιατί θα σκληρύνει πολύ), μέχρι να σφίξει ελαφρά το μείγμα, περίπου 20 λεπτά.
Μετά που θα σφίξει, τοποθετούμε το μείγμα ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολλας. Με τη βοήθεια του πλάστη, πιέζοντας και ρολάροντας, του δίνουμε ορθογώνιο σχήμα, με διαστάσεις 20x30cm. (Δεν το βάζουμε ξανά στο ψυγείο, για να μπορεί να τυλιχτεί χωρίς να σπάσει). Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα, ξετυλίγουμε και τοποθετούμε στο κέντρο το παγωμένο ρολό της λευκής σοκολάτας. Σηκώνοντας τα δυο άκρα μαζί με τη λαδόκολλα, τα φέρνουμε πάνω από τη λευκή γέμιση και πιέζουμε να ενωθούν, κλείνοντας στο κέντρο τη γέμιση, ώστε να σχηματιστεί ένα μεγαλύτερο ρολό. Τυλίγουμε τον κορμό με λαδόκολλα και ρολάρουμε με μικρές κινήσεις μπρος πίσω για να πάρει καλύτερο σχήμα και να σφίξει. Τον βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει καλά, ιδανικά όλο το βράδυ. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ξετυλίγουμε τον κορμό και τον μεταφέρουμε σε πιατέλα. Kόβουμε τις άκρες για να τον ισιώσουμε. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Περιχύνουμε τον κορμό με τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με κακάο. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Τρώγεται ακόμη καλύτερα όταν δεν είναι πολύ παγωμένος.
Σημειώσεις
Δεν αφήνουμε το σκούρο μείγμα για πολλή ώρα στο ψυγείο γιατί θέλουμε να παραμείνει εύπλαστο. Αν σκληρύνει πολύ, το αφήνουμε λίγη ώρα εκτός ψυγείου, ώστε να μαλακώσει. Αντίθετα, το λευκό μείγμα είναι πιο ρευστό και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να παγώσει, γι' αυτό είναι προτιμότερο να το βάλουμε στην κατάψυξη.
Μωσαϊκο (σαλάµι) µε ανθότυρο και σοκολάτα
200 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
250 γρ. ανθότυρο κρεµώδες 10% - 15% λιπαρά, όπως είναι το ανθότυρο Κρήτης
1 κουτ. σούπας κακάο
200 γρ. µπισκότα µε δηµητριακά ή τύπου digestive
40 ml λικέρ της αρεσκείας µας (προαιρετικά)
70 γρ. φουντούκια ή αµύγδαλα ανάλατα, ελαφρώς ψηµένα (προαιρετικά)
λίγη ζάχαρη άχνη
Λιώνουµε σε µπεν µαρί ή στο φούρνο µικροκυµάτων την κουβερτούρα µαζί µε το βούτυρο. Σε ένα µπολ θρυµµατίζουµε µε τα δάχτυλα το ανθότυρο και στη συνέχεια το λιώνουµε µε ένα πιρούνι. Προσθέτουµε στο ανθότυρο το κακάο, το µείγµα µε το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύουµε µέχρι να έχουµε ένα κρεµώδες µείγµα χωρίς σβόλους. Σπάµε τα µπισκότα σε κοµµάτια και τα ρίχνουµε στο µείγµα, µαζί µε το λικέρ και τα φουντούκια ή τα αµύγδαλα. Ανακατεύουµε και φορµάρουµε το γλυκό, δίνοντάς του µακρόστενο σχήµα, σαν σαλάµι. Απλώνουµε στον πάγκο της κουζίνας λίγη ζάχαρη άχνη και ρολάρουµε εκεί πάνω το «σαλάµι», µέχρι να κολλήσει λίγη άχνη στην επιφάνειά του. Τυλίγουµε το γλυκό σε καθαρό χαρτί (λαδόκολλα) ή αλουµινόχαρτο και το κλείνουµε στρίβοντας τις άκρες του, σαν καραµέλα. Τοποθετούµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Σε αυτή την κλασική συνταγή μειώνουμε τα λιπαρά, αντικαθιστώντας το μεγαλύτερο μέρος του βουτύρου με ελαφρύ ανθότυρο και τα πιο παχυντικά μπισκότα πτι μπερ με μπισκότα δημητριακών ή digestive. Αν θέλουμε το γλυκό μας ακόμη πιο light, αφαιρούμε τους ξηρούς καρπούς.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια