Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κορμός με σαβαγιάρ και μους σοκολάτα

Κορμός με σαβαγιάρ και μους σοκολάτα
.
Πρόκειται για ένα πανεύκολο κορμό που φτιάχνεται με 5 μόλις υλικά εύκολα και γρήγορα. Αποτελείται από δυο στρώσεις μους σοκολάτας και τρεις στρώσεις σαβαγιάρ. Μπορείτε όμως να τον φτιάξετε και με άλλου είδους μπισκότα (πχ τύπου πτι μπερ) γίνεται εξίσου καλός, τον έχω δοκιμάσει. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να κάνετε τρεις στρώσεις μους και 4 με μπισκότα.
Κορμός με σαβαγιάρ και μους σοκολάτα
Υλικά για μια φόρμα Δ: 11Χ25εκ.
1 ½ πακέτο έτοιμα σαβαγιάρ
1 ½ κούπα δυνατό καφέ στιγμής
1 σφηνάκι μπράντι ή ρούμι
Για τη μους
300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια600ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
30ml μπράντι ή ρούμι
Για το σερβίρισμα 
Κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ευρύχωρο μπολ.
Βάζουμε τη μισή κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και τη ρίχνουμε όπως είναι καυτή στο μπολ με τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει η σοκολάτα εντελώς, προσθέτοντας και το ποτό της επιλογής μας. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή και πριν γίνει σαντιγί την ανακατεύουμε στο χλιαρό μείγμα της σοκολάτας. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
Ντύνουμε μια φόρμα διαστάσεων 25Χ11εκ. με πλαστική μεμβράνη αφήνοντας να εξέχει αρκετά από τριγύρω. Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στον καφέ που αρωματίζουμε με το ποτό και κάνουμε μια πρώτη στρώση καλύπτοντας τον πάτο της φόρμας.
Ρίχνουμε από πάνω τη μισή μους και βάζουμε σαβαγιάρ γύρω γύρω στα τοιχώματα της φόρμας βουτώντας τα προηγουμένως στον καφέ. Κάνουμε μια δεύτερη στρώση με μπισκότα πάνω από το πρώτο στρώμα της μους.
Απλώνουμε την υπόλοιπη μους πάνω από τη δεύτερη στρώση των σαβαγιάρ και κάνουμε μια τελευταία στρώση με σαβαγιάρ. Κλείνουμε το γλυκό από πάνω με την μεμβράνη που περισσεύει και το αφήνουμε στην κατάψυξη με 3 ώρες τουλάχιστον.
Το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα αφαιρώντας προσεκτικά την μεμβράνη και πασπαλίζουμε με κακάο ρίχνοντάς το από σουρωτήρι. Σερβίρουμε!
Σημείωση: Διατηρείται στο ψυγείο, αλλά τρώγεται ευχάριστα έντονα παγωμένος. Όχι κατεψυγμένος εντελώς όμως σαν σεμιφρέντο, γιατί δεν είναι ούτε σεμιφρέντο, ούτε παγωτό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια