Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Koρμός χαλβά

HALVAS kormos
.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 φόρμες του μισού κιλού
500 gr κουβερτούρα
450 gr Μακεδονικό Ταχίνι
50 gr παρθένο σησαμέλαιο
100 gr ψίχα καβουρντισμένο και ανάλατο φιστίκι Αιγίνης
200 gr Μακεδονικό Χαλβά βανίλια κομμένο σε μικρούς κύβους
φλούδα από 1 πορτοκάλι, ψιλοκομμένη και ζεματισμένη
HALVAS kormos
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λειώνουμε την κουβερτούρα και τη δουλεύουμε μαζί με το ταχίνι και το σησαμέλαιο σε μπεν-μαρί. Προσθέτουμε και τη φλούδα πορτοκάλι.
Σε φόρμα κορμού στρώνουμε χαρτί ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε λίγη σοκολάτα. Βάζουμε κύβους χαλβά και φιστίκι, προσθέτουμε ξανά σοκολάτα και πάλι χαλβά και φιστίκι μέχρι να γεμίσει η φόρμα.
Όταν ο κορμός κρυώσει, τον κόβουμε σε φέτες.
* Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε τις φέτες του κορμού καριοκάκια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια