Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νηστίσιμος κορμός με χαλβά και ταχίνι

.
Μία πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά, που σε γεμίζει ενέργεια και έχει γεύση απίστευτη.
Υλικά 
400 γρ. χαλβάς του μπακάλη (κομμένος σε ακανόνιστα χοντρά κομμάτια)
300 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη και χλιαρή)
150 γρ. ταχίνι (ολικής άλεσης)
100 γρ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα)
Για το νηστίσιμο κορμό
Λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα την αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το ταχίνι ολικής.
Λίγη λίγη ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το μείγμα με μια μαλακή σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το ταχίνι με τη σοκολάτα.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε το χαλβά χοντροκομμένο καθώς και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά.
Δημιουργείται μια μάζα σοκολάτας, όπως στο κανονικό μωσαϊκό σοκολάτας με μπισκότα.
Βάζουμε το μωσαϊκό σε μια λαδόκολλα ή σε μία μεμβράνη και ρολάρουμε δίνοντας το σχήμα του κορμού.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για περίπου 2 ώρες ώσπου να κόβεται.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Μυστικά
Αφήνουμε τη σοκολάτα αφού λιώσει σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί, να γίνει χλιαρή.
Χρησιμοποιήστε ταχίνι ολικής άλεσης και απογείωσε τη γεύση του μωσαϊκού.
Αυτό το νηστίσιμο μωσαϊκό με ταχίνι και χαλβά σηκώνει παραλλαγές.
Μπορείτε να βάλετε μίξη ξηρών καρπών ή κράνμπερι και σταφίδες.
Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού, ή ακόμα και κονιάκ ή λικέρ.
Αν αγαπάτε τα πολύ γλυκά, τότε μπορείτε να προσθέσετε στο ταχίνι 1 με 2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο. Εγώ δεν βάζω γιατί μου αρκεί όλη η γλύκα του χαλβά.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, χαλβά με σοκολάτα ή όποιο χαλβά σας αρέσει.
Προτού ρίξετε τα κομμάτια του χαλβά στο ταχίνι με τη σοκολάτα, να σιγουρευτείτε ότι έχει κρυώσει τελείως το μείγμα.
Αλλιώς θα λιώσει ο χαλβάς και δεν θα έχουμε την υπέροχη υφή του μέσα στο μωσαϊκό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια