Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Cheesecake Day / Ημέρα Cheesecake

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Cheesecake
Αν και η αρχική Εθνική Ημέρα Cheesecake σχεδιάστηκε και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1985, δεν απογειώθηκε παρά το 2001, όταν η δύναμη του Διαδικτύου βοήθησε τον σκοπό της. Στη συνέχεια κέρδισε την έλξη και έγινε μια αίσθηση που γιορτάζεται πλέον σε όλο τον κόσμο!
Γρήγορο cheesecake 🍓 ΕΔΩ
Cheesecake με Merenda ΕΔΩ
Cheesecake καρπούζι ΕΔΩ
Cheesecake Nutella ΕΔΩ
Cheesecake με βατόμουρα ΕΔΩ
Cheesecake σε ποτήρι σε 2 λεπτά ΕΔΩ
Cheesecake με καραμελωμένα μήλα ΕΔΩ
Cheesecake stratsiatela ΕΔΩ
Ωμοφαγική λεμονόπιτα - vegan cheesecake lemon ΕΔΩ
Αλμυρό cheesecake ΕΔΩ
Cookies Cheesecake ΕΔΩ
Χρονολογείται από την εφεύρεσή του από τους Αρχαίους Έλληνες, πιθανώς γύρω στο 200 μ.Χ., το cheesecake πιστεύεται ότι ήταν ένα από τα πρώτα «γλυκά» επιδόρπια στον κόσμο. Ή τουλάχιστον, ήταν από τα πρώτα που γράφτηκαν! Στην παλαιότερη εποχή του, αυτό το πιάτο ήταν αρχικά φτιαγμένο από μαλακό τυρί, αλλά πιθανότατα ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως cheesecake.

Με τους αιώνες, το cheesecake μετακινήθηκε σε όλο τον κόσμο και εμφανίστηκε ως διαφορετικές εκφράσεις σε διαφορετικές περιοχές. Για παράδειγμα, το cheesecake στην Ιταλία παρασκευάζεται παραδοσιακά με το αγαπημένο τους, τυρί ricotta. Τα cheesecakes στη Γερμανία και την Πολωνία συχνά παρασκευάζονται με ένα ειδικό είδος μαλακού τυριού που ονομάζεται "κουάρκ". Και, φυσικά, το αμερικανικό cheesecake χρησιμοποιεί τη δική του οικιακή εφεύρεση: το τυρί κρέμα.

Αλλά ανεξάρτητα από την παραλλαγή, το cheesecake είναι μια γευστική εφεύρεση που εξελίχθηκε και εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου σε κάτι που λατρεύουν να τρώνε σχεδόν όλοι στον κόσμο!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια