Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αλμυρό cheesecake

.
250 γραμμάρια ανθότυρο
100 γραμμάρια γάλα
130 γραμμάρια μικρά παξιμαδάκια της αρεσκείας μας
Περίπου 20 τοματίνια, κομμένα στη μέση
200 γραμμάρια πηχτόγαλο Χανίων
3 κουταλιές σούπας ξίδι
3 κουταλιές σούπας βαλσαμικό ξίδι
2 κουταλιές σούπας πατέ ελιάς
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ποικιλία από φρέσκα μυρωδικά (δάφνης, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, ρίγανη)
1 πρέζα μπουκοβο
Βάζουμε τα τοματίνια σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με το μισό ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και τα μυρωδικά και ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σπάμε τα παξιμάδια σε κομματάκια και ανακατεύουμε με το πατέ ελιάς, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι και το μπούκοβο, για να γίνουν σαν πάστα. 
Αδειάζουμε σε στρογγυλό τσέρκι και τα στρώνουμε, δημιουργώντας μία βάση.
Ανακατεύουμε το πηχτόγαλο με το ανθότυρο και το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. 
Το μίγμα μας πρέπει να είναι αφράτο, αν είναι πολύ πηχτό το αραιώνουμε με λίγο ακόμη γάλα. 
Αν δεν βρούμε πηχτόγαλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη διπλάσια ποσότητα ανθότυρο.
Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από την βάση με τα παξιμάδια και βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο. 
Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, και αφού τα τοματίνια έχουν κρυώσει, τα στρώνουμε στην επιφάνεια του cheesecake.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια