Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Cheesecake με Ferrero Rocher

.
Αυτό το cheesecake είναι πραγματικά εκπληκτικό! Είναι φτιαγμένο με Ferrero Rocher, πραλίνα φουντουκιού και κομμάτια φουντουκιού, και δεν χρειάζεται ψήσιμο, γεγονός που το καθιστά πολύ απλό στην παρασκευή του. Η βελούδινη κρέμα σοκολάτας και η υπέροχη ganache που διαθέτει, καθιστούν αυτό το cheesecake απολαυστικό για όλους. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το στολίσετε, όπως με φρέσκα φρούτα, σιρόπια ή σοκολατάκια. Αν σας αρέσει η σοκολάτα και το φουντούκι, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το cheesecake!

Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
250γρ Μπισκότα digestive
120γρ Βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
400γρ Κρέμα Γάλακτος
300γρ Τυρί κρέμα
300γρ Πραλίνα φουντουκιού
ελάχιστο Αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
100γρ Κρέμα Γάλακτος
200γρ Πραλίνα φουντουκιού
80γρ τριμμένο Φουντούκια
Βήματα
1
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
Θρυμματίζουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά και το ρίχνουμε μέσα στα τριμμένα μπισκότα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος, το στρώνουμε σε μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο τοίχωμα 22 εκατ και αφήνουμε να κρυώσει.

2
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει κορυφές, προσθέτουμε το τυρί, την πραλίνα φουντουκιού , το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σοκολατένια κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση του μπισκότου , τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.

3
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
Bάζουμε την σοκολάτα με την κρεμα γάλακτος για ένα λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων και την λιώνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι μέσα στην σοκολάτα και περιχυνουμε πάνω από τη κρεμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει . Κόβουμε και απολαμβάνουμε!
Πέτρος Μαούνατζης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια