Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Ελληνίδα του ΔΝΤ

Αλλάζει το μοντέλο της...μέσης Ελληνίδας γυναίκας, σύμφωνα πάντα με τις "τάσεις" που έρχονται απευθείας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Πλέον οι γυναίκες που είναι ...άνεργες φοβούνται να κάνουν οικογένεια, ενώ ο μεγαλύτερος "εφιάλτης" τους είναι μήπως χάσουν τη δουλειά τους και δεν μπορούν να παρέχουν στα παιδιά τους ούτε τα απαραίτητα.
Σήμερα, Διεθνής Ημέρα Γυναίκας, οι Ελληνίδες δεν μπορούν να γιορτάσουν, αφού οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουν θυμίζουν παλαιότερες δεκαετίες.
 Με το ποσοστό της γυναικείας ανεργίας να αγγίζει πλέον το 17%, το ...ασθενές φύλο, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, προβληματίζεται για την επόμενη ημέρα.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο αριθμός των "νέων" άνεργων γυναικών, δηλαδή αυτών που έχασαν τη δουλειά τους τα τελευταία χρόνια, ανέρχεται σε 94.600!
Ιδιαίτερα ευάλωτες εμφανίζονται οι γυναίκες ηλικίας 20 έως 24 και 30 έως 44 ετών.
Παρότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, πολλές οργανώσεις γυναικών καταγγέλλουν ότι αυξάνεται και ο αριθμός των γυναικών που χάνουν τη δουλειά τους επειδή μένουν έγκυοι.
Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότερες Ελληνίδες αποφασίζουν να καθυστερήσουν τη δημιουργία οικογένειας.
Σε αυτό το σημείο, πάντως, η χώρα μας δεν έχει την ...πρωτιά.
Υπό το πρόσχημα περικοπών για την αντιμετώπιση της ύφεσης, επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο προχώρησαν στην απομάκρυνση γυναικών που κυοφορούσαν ή άλλων οι οποίες είχαν παντρευτεί πρόσφατα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια