Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μίνως Κυριακού: Με ποιες είχε σχέση

Ο Μίνως Κυριακού μπορεί όσο ζούσε τα τελευταία 13 χρόνια να ήταν παντρεμένος με την Μαρί, ωστόσο, ως νέος έκανε θραύση στο γυναικείο φύλο.
Τραγουδίστριες, παρουσιάστριες και δημοσιογράφοι πέρασαν από το πλευρό του Μίνωα Κυριακού.

Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια από τη ζωή του Μίνωα Κυριακού και τις γυναίκες που τον στοίχειωσαν…
Έζησε έντονη ζωή καθώς η δυναμική του ήταν τέτοια που σίγουρα οι γυναίκες που ήθελαν να χαράξουν μια δυναμική πορεία ήθελαν να είναι στο πλευρό του.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές:
Ελένη Μενεγάκη
«Ένας σπουδαίος άνθρωπος “έφυγε” από τη ζωή. Ένας υπέροχος άνθρωπος για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε. Ο άνθρωπος, ο οποίος δημιούργησε τον ΑΝΤ1 και έφτιαξε αυτή την πολύ μεγάλη και πραγματικά πολύ δεμένη οικογένεια». Αυτά ήταν τα λόγια με τα οποία αποχαιρέτησε η Ελένη Μενεγάκη τον ευεργέτη της, καθώς ο Μίνως Κυριακού βάσιζε πάνω της το μισό πρόγραμμα του Αντ1 για δεκαετίες. Ήταν η «μεγάλη καψούρα» του Μίνωα… αλλά και των τηλεθεατών, καθώς η ξανθιά παρουσιάστρια έφερνε τρελά νούμερα στο κανάλι του Αμαρουσίου. Πώς μπορούσε λοιπόν να μη γίνεται «χαλί να τον πατήσει» η πρασινομάτα Μενεγάκη; Και πως ήταν δυνατό να μην της έκανε όλα τα χατίρια ο Πρόεδρος, αφού αναδείχθηκε μέσα από τις εκπομπές της η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης».

Η εκτέλεση του νονού της νύχτας
Τον πρώτο καιρό που η Ελένη Μενεγάκη ανέλαβε τον «Πρωινό καφέ», συνέβησαν διάφορα σκάνδαλα, με αποτέλεσμα να ακουστούν πολλά για το άτομό της, από προσωπικής και επαγγελματικής πλευράς. Όπως το μπλέξιμο του ονόματός της με τον ισοβίτη Παύλο Κερεμίδη (διά στόματος της φίλης του κακοποιού σε απολογία της) αλλά και το ότι ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου του 1996 «σερβίρισε» τον τηλεοπτικό «καφέ» της στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ.
Παρ’ όλα αυτά, η «ωραία» Ελένη, τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς που είχαν ξεσπάσει τα σκάνδαλα, γιόρτασε τα 27α  γενέθλιά της «παρέα με τους συνεργάτες της και τον ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1 Μίνωα Κυριακού, ο οποίος από την πρώτη στιγμή τη στήριξε όσο κανένα άλλο τηλεοπτικό πρόσωπο.

Ρεπορτάζ της εποχής ανέφερε το συμβάν ως εξής:
«Ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από την ιστορία που δημιουργήθηκε γύρω από το φημολογούμενο ειδύλλιο της Ελένης Μενεγάκη με τον ισοβίτη Παύλο Κερεμίδη, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών στο “Υγεία”, όταν πήγε για να μεταφέρει τη φίλη του που ήταν τραυματίας, και η Ελένη βρέθηκε μία ακόμη φορά στη δίνη της επικαιρότητας.
Αιτία της καινούργιας της περιπέτειας ήταν ότι αποφάσισε να σερβίρει τον εορταστικό λόγω της 28ης Οκτωβρίου “Πρωινό καφέ” της από το θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, που είναι ένα από τα μνημεία της ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού. Η Ελένη Μενεγάκη είναι πράγματι πολύ στενοχωρημένη και προβληματισμένη από τις άδικες, όπως πιστεύει, επιθέσεις εναντίον της και αυτό είναι φανερό στις καθημερινές της εμφανίσεις, όπου έχει χάσει το μπρίο και το κέφι της.
Ακόμη και την ημέρα των γενεθλίων της, παρά τις ευχές και τα δώρα, με το ζόρι χάριζε το λαμπερό της χαμόγελο. Ακολουθώντας όμως τις συμβουλές των αγαπημένων και των φίλων της δέχτηκε να γιορτάσει τα γενέθλιά της, όπως είχε κανονίσει, στον “Διογένη”, ώστε να μη δώσει λαβές για περισσότερα σχόλια. Ευτυχώς για το ωραίο κορίτσι που η αγάπη του κόσμου και η σίγουρη αγκαλιά του ΑΝΤ1 του δίνουν τη δύναμη να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά».

Ρούλα Κορομηλά
Από χίλια μύρια κύματα είχαν περάσει οι σχέσεις του Μίνωα Κυριακού με τη Ρούλα Κορομηλά.  Το 1991 και μετά τη θητεία της στην κρατική τηλεόραση όπου παρουσίαζε την πρωινή εκπομπή «Μια καλημέρα είναι αυτή» μεταπήδησε στον νεοσύστατο τότε τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 παρουσιάζοντας την μακροβιότερη πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή: τον «Πρωινό Καφέ». Από την συγκεκριμένη εκπομπή που είχε αξιοσημείωτη επιτυχία, στα 3 χρόνια που την παρουσίαζε η Ρούλα Κορομηλά «παρήλασαν» οι σημαντικότερες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου και όχι μόνο. Επίσης, το 1992 στον ΑΝΤ1 ξεκίνησε να παρουσιάζει το πρώτο σόου της ελληνικής τηλεόρασης με τον τίτλο Ciao ANT1. Δεν ήταν τυχαίο που ο Μίνωας της είχε δώσει «πρωταγωνιστικό ρόλο» στο πρόγραμμα του καναλιού και την καθιέρωσε ως «σόου γούμαν» στην ελληνική τηλεόραση. Η Ρούλα ήταν δυναμική, όμορφη και το κυριότερο, ήξερε πως να γίνεται αξιαγάπητη τόσο στο κοινό όσο και στις ανδρικές καρδιές. Πώς να ξέφευγε του Μίνωα που την είχε θεά, μέχρι που η ίδια παντρεύτηκε τον Ιταλό Στέφανο Σαρτίνι.

Ήθελε να τη διώξει
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη του Νίκου Μαστοράκη, ο ίδιος έβγαλε στη φόρα πολλά απ΄ όσα δεν κατέγραφαν οι κάμερες του Αντ1 για την «εθνική μας παρουσιάστρια» και τον «Καπετάνιο» του Ομίλου: «Μέχρι τη στιγμή που παραιτήθηκα, ο Μίνωας δεν μου είπε ποτέ “όχι”. Μπορεί να γκρίνιαζε, αλλά δεν έλεγε “όχι”. Για παράδειγμα, ήθελε να διώξει τη Ρούλα Κορομηλά» λέει ο Μαστοράκης και συνεχίζει: «Ο έρωτάς της με τον Stefano Sartini είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο Ciao ANT1. Κάποια στιγμή, ήρθε ο Μίνωας και μου είπε πως δεν μπορεί άλλο αυτή την ιστορία με τον Sartini και να τη διώξω. Του απάντησα πως στην πέμπτη εκπομπή δεν μπορούσα να βρω άλλη παρουσιάστρια και το δέχτηκε, διότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Κάπως έτσι έμεινε η Ρούλα στο Ciao ANT1 και έγινε show woman».

Μαραγκουδάκη Άλκηστις
Η σιδηρά κυρία και διευθύντρια προγράμματος του ΣΚΑΪ, Άλκηστις Μαραγκουδάκη είχε κάνει τα πρώτα της βήματα στον όμιλο Κυριακού. Οι σχέσεις που είχε με τον Μίνωα ήταν τέτοιες που η ίδια τον χαρακτήριζε «δεύτερο πατέρα». Η ίδια έγραψε όταν έμαθε την είδηση του θανάτου του: «Έφυγε ο άνθρωπος που ένοιωθα ότι ήταν ο δεύτερος «πατέρας» μου, ο Μίνως Κυριακού! Ο άνθρωπος που μας έμαθε ότι η δουλειά είναι το σπίτι μας, η δεύτερη οικογένειά μας. Ότι και να γράψω είναι «φτωχό» μπροστά σε μια τέτοια προσωπικότητα. Γι αυτό και επέλεξα να γράψω μιά ιστορία:  Βοηθούσε όλους μας σε ότι πρόβλημα και άν είχαμε έξω από τη δουλειά και ακόμη περισσότερο σε θέματα υγείας. […]
Ένα πρωί με φωνάζει στο γραφείο του και μου ζητά να παρακολουθήσω ένα πρόγραμμα στο “new york university” που θα ήταν ένα βήμα παρακάτω για την καριέρα μου. Παραξενεύτηκα και είπα ότι υπάρχει πολύ δουλειά στο γραφείο, ώστε να φύγω και να μείνω τόσο μεγάλο διάστημα στο εξωτερικό. Μου λέει τότε: Εμείς εδώ μια χαρά θα είμαστε και για σένα οι σπουδές είναι εφόδιο. Έφυγα και πήγα για 6 μήνες στη Ν. Υόρκη και σπούδασα […]. Μεγάλο πράγμα να έχεις τέτοιο εργοδότη».

Έλλη Στάη
Από το 1999 έως το 2006 η παρουσιάστρια με τα «γατίσια μάτια» συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ο λόγος για την Έλλη Στάη, της οπίας ο Μίνωας της εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή που την είδε την ενημέρωση του σταθμού. Αυτά τα χρόνια μάλιστα, θεωρούνται το καλύτερο διάστημα στην καριέρα της: Αναλαμβάνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και εκτοξεύει την τηλεθέασή του ξεπερνώντας κατά πολύ το αντίστοιχο δελτίο του Mega (που τότε παρουσίαζε ο Νίκος Χατζηνικολάου), ενώ παράλληλα παρουσιάζει και μία από τις πιο διάσημες εκπομπές στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης: «Με τα μάτια της Έλλης», στην οποία φιλοξενούνται πολιτικοί, καλλιτέχνες και άλλες γνωστές προσωπικότητες. Όταν όμως η τηλεθέαση άρχισε να πέφτει, η ιδιοκτησία του ΑΝΤ1 αποφάσισε να ορίσει τον Νίκο Ευαγγελάτο ως συμπαρουσιαστή του κεντρικού δελτίου.  Η Έλλη Στάη, ήταν από τις γυναίκες – σταθμός στην τηλεοπτική ζωή του Μίνωα Κυριακού, αφού ο ίδιος τη λάτρευε και της το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία.

Κωνσταντίνα
Ανάμεσα σε τόσες ξανθιές παρουσίες, από τις λίγες μελαχρινές που λάτρευε ο Μίνωας Κυριακού ήταν η κύπρια τραγουδίστρια Κωνσταντίνα.  Γι αυτό άλλωστε σε κάθε εκπομπή λαϊφσταίλ του Ομίλου ΑΝΤ1 η τραγουδίστρια έδινε το παρών. Ο Μίνωας την προωθούσε τόσο τηλεοπτικά όσο και ραδιοφωνικά. Μάλιστα, οι φήμες της εποχής έλεγαν ότι ο ίδιος την περίοδο του 1994-95 ο Πρόεδρος του καναλιού ξημεροβραδιαζόταν στα μπουζούκια της Πανεπιστημίου (απέναντι από το Ζόναρς) και ξόδευε μια περιουσία για πάρτη της! «Είχε τυφλωθεί από την καψούρα» έλεγαν τότε για τον «Καπετάνιο» που ξόδευε περιουσίες ολόκληρες για τις γυναίκες που του άρεσαν. Πάντως, οι καλά γνωρίζοντες, έλεγαν ότι παρόλο που έδειχνε ότι δε λογάριαζε το χρήμα, ο Μίνως Κυριακού δεν έβαζε όλες τις γυναίκες του στο ίδιο τσουβάλι. Υπήρχε ένα μαγαζί στο Κολωνάκι, από το οποίο ο Πρόεδρος αγόραζε ρολόγια «μαϊμού» τα έβαζε σε πανάκριβα κουτάκια και τα πρόσφερε σε πολλές από αυτές που απλά του άρεσαν αλλά δεν εκτίμησε ποτέ.

Αμετανόητη η Μαρί
Η τελευταία γυναίκα της ζωής του ισχυρού άνδρα των Μίντια, λίγο έλειψε να τον τινάξει τον αέρα. Τα πράσινα μάτια της Μαρί Κωνσταντάτου φαίνεται πως μάγεψαν την καρδιά και την τσέπη του Μίνωα Κυριακού, ο οποίος τη χώρισε λίγο πριν πεθάνει.
Το πολύκροτο διαζύγιό τους είχε γραφτεί συνοδεία σκανδάλων μέχρι και στον βρετανικό Τύπο, αφού ο εφοπλιστής κατηγορούσε την πρώην γυναίκα του ότι χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό του jet διέφυγε στο εξωτερικό, παίρνοντας μαζί της κοσμήματα και αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας. Η “Daily Mail” είχε αναφέρει τότε ότι ο κατάλογος των κοσμημάτων που έλειπαν περιελάμβανε δαχτυλίδια, κολιέ, βραχιόλια, καρφίτσες και ζώνες.  Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα επικαλείται αναφορές από ελληνικά ΜΜΕ για την απόφαση του ζεύγους να πάρει διαζύγιο κοινή συναινέσει και η Μαρί Κυριακού φέρεται να είπε σε στενούς της φίλους ότι αποφάσισε να πάρει “αυτά που δικαιούται”.
Δεν ξέρουμε αν τα πήρε τελικά ή όχι, πάντως σίγουρα δεν πρέπει να πήρε βαριά το θάνατο του πρώην άνδρα της, αφού στις 8 Ιουλίου τέσσερις μέρες μετά την κηδεία του, έφυγε από την Αθήνα και πήγε στην Κεφαλονιά με πτήση 412 της Ολυμπιακής Αεροπορίας στις 14:10 το μεσημέρι, απολαμβάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση. 
www.makeleio.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια