Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι αδελφοί Wright παρουσιάζουν το αεροπλάνο 1903

αδελφοί Wright
Oι αδελφοί Ράιτ (ο Ορβιλ γεννήθηκε στις 19-8-1871 και ο  Γουίλμπουρ στις 16-4-1867) παρουσίασαν για πρώτη φορά το δημιούργημά τους στις 23 Μαρτίου του 1903, το οποίο και "πέταξαν" στις 17 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Τα δυο αδέλφια ήταν εκδότες, κατασκευαστές και πωλητές ποδηλάτων εφευρέτες και κατασκευαστές του αεροπλάνου, πιλότοι και εκπαιδευτές.
Στους αδελφούς Ράιτ αποδίδεται η εφεύρεση και κατασκευή του πρώτου επιτυχημένου αεροπλάνου στον κόσμο και η πραγματοποίηση της πρώτης ελεγχόμενης, μηχανικά προωθούμενης και με διάρκεια, βαρύτερης από τον αέρα, ανθρώπινης πτήσης στις 17 Δεκεμβρίου 1903_διήρκεσε περί τα 12 δεευτερόλεπτα και διήνυσε μια απόσταση περίπου 36 μέτρων.
αδελφοί Wright
Στα επόμενα δύο χρόνια τα αδέλφια εξέλιξαν την πτητική μηχανή τους στο πρώτο πρακτικό αεροσκάφος σταθερής πτέρυγας.
Παρόλο που δεν υπήρξαν οι πρώτοι που κατασκεύασαν και πέταξαν πειραματικά αεροσκάφη, οι αδελφοί Ράιτ ήταν οι πρώτοι που εφηύραν τις επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους, γεγονός που κατέστησε την πτήση αεροσκαφών σταθερής πτέρυγας εφικτή.
Οι αδελφοί Ράιτ απέκτησαν τις μηχανολογικές ικανότητές που ήταν απαραίτητες για την επιτυχία τους με το να εργάζονται για χρόνια στο κατάστημά τους με πρέσες εκτύπωσης, ποδήλατα, κινητήρες και άλλες μηχανές.
Η θέση των αδελφών Ράιτ ως εφευρετών του αεροπλάνου υπήρξε αντικείμενο αντίθετων ισχυρισμών από διάφορες πλευρές, ενώ μεγάλη είναι η αντιπαράθεση που υπάρχει για τους πολλούς ισχυρισμούς των πρώτων αεροπόρων σχετικά με την πραγματοποίηση της πρώτης πτήσης στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια