Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Fashion Day / Ημέρα Μόδας

Η ιδέα του στυλ και της μόδας υπάρχει εδώ και αιώνες. Ίσως ακόμη και όταν οι άνθρωποι άρχισαν να φορούν ρούχα για πρώτη φορά, οι γυναίκες των σπηλαίων να έβλεπαν ποια είχε την πιο όμορφη γούνα! Από την Αρχαία Ρώμη μέχρι την Αρχαία Αίγυπτο, από τον Μεσαίωνα μέχρι την Αναγέννηση, η μόδα και το ντύσιμο ήταν ζωτικό μέρος της υψηλής κοινωνίας. 
Φυσικά, οι βασιλικές αυλές στην Ευρώπη ήταν γνωστές για τις υψηλές επιρροές τους στη μόδα, όπου οι πολύ πλούσιοι και σημαντικοί άνθρωποι μπορούσαν να επιδείξουν τα ρούχα τους φτιαγμένα από πολυτελή υφάσματα, συχνά στολισμένα με εξαίσιες δαντέλες ή ακόμα και κοσμήματα.

Όταν εφευρέθηκε η πρώτη ραπτομηχανή το 1790, αυτό άλλαξε τον τρόπο δημιουργίας της μόδας. Έκανε τη μόδα πιο προσιτή και προσιτή στον κοινό άνθρωπο. Μέχρι το 1826, ο Άγγλος Charles Frederick Worth είχε ιδρύσει το House of Worth στο Παρίσι, αποτελώντας ουσιαστικά τον πρώτο σύγχρονο σχεδιαστή μόδας στον κόσμο.

Η ιδέα ότι οι άνθρωποι θα φορούσαν μόδα για να εκφράσουν το δικό τους προσωπικό στυλ, αντί απλώς για την κατάστασή τους, άρχισε να αναπτύσσεται στα μέσα του 1800. Ήταν περίπου εκείνη την εποχή που οι οίκοι σχεδιασμού άρχισαν να αναζητούν καλλιτέχνες που θα τους βοηθούσαν να δημιουργήσουν μοναδικά μοτίβα για τα ρούχα που έφτιαχναν.

Για πολλούς ανθρώπους, τα ρούχα άρχισαν να γίνονται μια «άλεκτη επικοινωνία» που βοηθούσε στην ενημέρωση και τη σχέση με τους άλλους. Το Παρίσι θα γινόταν γρήγορα το μέρος όπου θα αναπτυχθούν μερικοί από τους καλύτερους οίκους μόδας στον κόσμο. Ο Christian Dior, η Coco Chanel, η Louis Vuitton, ο Yves Saint Laurent και πολλές άλλες μάρκες μόδας πολυτελείας έκαναν το δρόμο τους σε αυτό το εστίες της μόδας. 

Η βιομηχανική επανάσταση έφερε έναν τρόπο για να κινηθεί η μόδα ακόμη πιο γρήγορα και η έλευση του Διαδικτύου έχει μεταφέρει τα πράγματα ακόμα πιο γρήγορα στη σύγχρονη εποχή.

Η πρώτη εμφάνιση της Fashion Day ήταν το 2016, φαινομενικά ιδρύθηκε από ένα λαϊκό κίνημα μέσω των social media. Μερικοί άνθρωποι έχουν βάλει σκοπό να κάνουν την Ημέρα της Μόδας μια δημόσια εξέγερση ενάντια στους οίκους μόδας και τις εταιρείες που οδηγούν τη μόδα και, αντ' αυτού, επιτρέπουν σε άτομα να εκφράζονται σε όποιες μέρες της μόδας θέλουν.

Από την έναρξή της, η Ημέρα Μόδας έχει πιάσει και προσφέρει σε γυναίκες και άνδρες, αγόρια και κορίτσια έναν διασκεδαστικό τρόπο να γιορτάσουν τα μοναδικά τους στυλ και να δείξουν τις δικές τους ιδέες για το τι σημαίνει μόδα για αυτούς!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια