Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δέκα Ιδέες για Οικολογικά Χριστούγεννα

  • ΔΕΝΤΡΟ
Μια καλή λύση είναι να αγοράσετε ένα έλατο αργής ανάπτυξης σε γλάστρα, που μετά τις γιορτές θα το κρατήσετε στη βεράντα, την αυλή ή τον κήπο σας.
  •  ΣΤΟΛΙΔΙΑ
Μακριά από συνθετικά ή πλαστικά. Η αγορά είναι γεμάτη από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως είναι το κερί, το ξύλο, το γυαλί, το φυσικό ύφασμα. Οι πιο ευσυνείδητοι οικολογικά προτιμούν παλιά CDs για να στολίσουν το δέντρο τους.
  • ΚΕΡΙΑ
Τα κεριά από παραφίνη βλάπτουν τόσο την υγεία σας όσο και το
περιβάλλον. Προτιμήστε τα κεριά από σόγια, ή μελισσοκέρι, τα οποία αφενός είναι βιοδιασπώμενα και αφετέρου δεν καπνίζουν.
  • ΔΩΡΑ
Κάθε χρόνο φτάνουν στη χριστουγεννιάτικη αγορά χιλιάδες τόνοι από την Κίνα. Αγοράστε τοπικά προϊόντα ή αγοράστε λιγότερα και σε κάθε περίπτωση αποφύγετε οτιδήποτε πλαστικό ή συνθετικό. ΄Οπου υπάρχουν μπαταρίες φροντίστε να είναι επαναφορτιζόμενες. Και θυμηθείτε ότι το βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο.
  • ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ
Κάθε Χριστούγεννα οι Βρετανοί καταναλώνουν τόσο χαρτί που θα μπορούσε να καλύψει μια έκταση 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων! Αν ανακυκλωνόταν μόνο η μισή από αυτή την ποσότητα, θα σώζονταν 25.000 δέντρα. Τυλίξτε τα δώρα με ανακυκλωμένο χαρτί ή χάρτινες σακούλες από τον μανάβη και δέστε τα με παλιά κορδόνια.
  • ΚΑΡΤΕΣ
Κάποιοι (τράπεζες, πολιτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, ηλικιωμένες θείες) εξακολουθούν να επιμένουν. Τουλάχιστον οι τρεις πρώτες κατηγορίες θα μπορούσαν να στείλουν τις ευχές τους με ηλεκτρονικές κάρτες - το Διαδίκτυο είναι γεμάτο.
  • ΡΟΥΧΑ
Όσοι συνηθίζουν να ανανεώνουν την γκαρνταρόμπα τους την περίοδο των Χριστουγέννων ας θυμηθούν να δώσουν τα ρούχα που σκοπεύουν να πετάξουν σε κάποιο ίδρυμα, εκκλησία κ.λπ.
  • ΨΥΓΕΊΟ
Πατήστε το κουμπί της απόψυξης πριν από τις γιορτές. Το ψυγείο θα δουλέψει καλύτερα όταν γεμίσει από δεκάδες προϊόντα και θα τα διατηρήσει για περισσότερο καιρό.
  • ΤΡΑΠΕΖΙ
Μαγειρέψτε με βιολογικά οικολογικά προϊόντα. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το κατάστημα βιολογικών της γειτονιάς σας η να τα παραγγείλετε από το Διαδίκτυο. Χρησιμοποιήστε το σωστό μέγεθος και μην το παρακάνετε με το νερό στην κατσαρόλα. Αν κάνετε πάρτι, καλύτερα μην χρησιμοποιήσετε πλαστικά πιάτα και ποτήρια.
  • ΣΑΚΟΥΛΕΣ
Από ένα κοινό σούπερ μάρκετ καταναλώνονται κάθε χρόνο 17 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες, ενώ 60.000 τόνοι πλαστικού καταλήγουν στις χωματερές. Βάλτε τα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε πάνινες τσάντες ή σε παλιές πλαστικές σακούλες που σίγουρα έχετε σε κάποιο ντουλαπάκι της κουζίνας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια