Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ανθοϊάματα Bach Flower Remedies


Τι είναι και πώς βοηθούν στην απόκτηση καλύτερης ψυχικής υγείας και ισορροπίας;
Τι είναι;
Τα ανθοϊάματα Bach είναι ευρέως γνωστά για τη συμβολή τους στην εξισορρόπηση της συναισθηματικής μας κατάστασης και συνήθως συνιστώνται για την ανακούφιση ψυχικών προβλημάτων, αλλά και του πόνου. Παρασκευάζονται από 38 διαφορετικά λουλούδια και δεν έχουν παρενέργειες ή αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα ή ουσίες. Έτσι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και σε μωρά ή και σε ζώα.
Καθένα από τα ανθοϊάματα αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο συναίσθημα, οι συνδυασμοί τους μπορούν να εστιάσουν και να βοηθήσουν σε κάθε διαφορετική, έντονη ή πιο ήπια απαίτηση της σύγχρονης ζωής. Οι ερευνητές της μεθόδου μιλούν για πάνω από 9.000.000 συνδυασμούς, έναν για κάθε πιθανό αρνητικό συναίσθημα ή εδραιωμένη νοητική κατάσταση.

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία και τις μελέτες του Ιδρύματος Bach, η δράση τους είναι ιδιαίτερα λεπτοφυής, υποστηρικτική και ήπια. Όπως ακριβώς τα λουλούδια, που είναι το βασικό εργαλείο θεραπείας, το άτομο που αποφασίζει να συμμετάσχει σε συνεδρίες παρατηρεί τη ζωή του να ανθίζει από μέσα προς τα έξω και σταδιακά θα νιώσει εσωτερική ελευθερία, χαρά, νοητική και συναισθηματική ισορροπία.

Ο Dr. Edward Bach (1886-1936) ανακάλυψε ανθοϊάματα που μπορούσαν να βοηθήσουν συναισθήματα όπως θλίψη, ανησυχία, εκνευρισμό. Οι ιατρικές του έρευνες τον οδήγησαν να καταλάβει ότι πολλές από τις ασθένειες έχουν τη βάση τους στη συναισθηματική και πνευματική μας κατάσταση παρά στη φυσική κατάσταση του σώματος. Βρήκε φυτά που φέρνουν ελπίδα στη μοναξιά, δύναμη στην εξάντληση και παρηγοριά στην απόγνωση.
Σε κάθε περίπτωση το ανθοΐαμα, που περιγράφει ο Dr. Bach, έχει ένα θετικό και ένα αρνητικό τρόπο ενέργειας - είδε τις αρνητικές καταστάσεις σαν την αληθινή αιτία μιας αρρώστιας. Τα άνθη ενσωματώνουν τη θετική κατάσταση – οι φυσικές τους δονήσεις μας βοηθούν να είμαστε ευτυχισμένοι και υγιείς. Βοηθούν να αποκτήσουμε αρμονία, ευτυχία και υγεία.
Πώς βοηθούν στην απόκτηση καλύτερης ψυχικής υγείας και ισορροπίας;
Η ανθοθεραπεία βρίσκεται σε αρμονία με τους νόμους της φύσης, σεβόμενη τον άνθρωπο στο σύνολό του, διευκολύνοντάς τον με γλυκύτητα στο νοητικό, το ψυχικό και το φυσικό επίπεδο. Τα ανθοϊάματα μπορούν να ληφθούν ως συμπληρωματικά άλλων θεραπειών, βοτανοθεραπεία, ομοιοπαθητική, αρωματοθεραπεία, κλασική ιατρική, αλλά και μόνα τους.
Επιλέγουμε μέχρι 6 ιάματα που ταιριάζουν στον τύπο μας και τα λαμβάνουμε για 3 μήνες και ανάλογα με την κατάστασή μας μπορούμε και μετά να συνεχίσουμε τα ίδια ιάματα ή κάποια άλλα που χρειαζόμαστε στη δεδομένη στιγμή της ζωής μας.

Η βελτίωση παρατηρείται αμέσως μόλις λάβουμε το ίαμα ή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ανάλογα με την ηλικία, το περιβάλλον που ζούμε, το είδος και τη χρονική διάρκεια του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε και τη διάθεσή μας. Τα παιδιά που δεν έχουν ακόμη αναπτύξει άμυνες και αντιστάσεις ανταποκρίνονται γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα απ’ ότι οι ενήλικες που φοβούνται, αμφιβάλλουν ή είναι δύσπιστοι και απογοητευμένοι.
Τα Ανθοϊάματα είναι ακίνδυνα, φυσικά και έχουν παρασκευαστεί στις όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες με αγάπη, φροντίδα και προσοχή. Η δράση τους είναι πάντα θετική, δεν προκαλούν δυσάρεστες αντιδράσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όποιον χρειάζεται βοήθεια. Δεν προκαλούν εξάρτηση, ούτε παρενέργειες και μπορούν να ληφθούν για όσο χρονικό διάστημα τα χρειαζόμαστε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια