Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Περίεργα παραδοσιακά πιάτα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Τα πιο περίεργα παραδοσιακά πιάτα και υλικά που σερβίρονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε διάφορα σημεία του Πλανήτη:

 * Haggis
Το πιάτο αυτό είναι παραδοσιακό της Σκοτίας.
Η κυρίως συνταγή του περιλαμβάνει εντόσθια αρνιού, κρεμμύδια, πλιγούρι, καρυκεύματα και αλάτι. Μέχρι εδώ όλα καλά. Στη συνέχεια όλα τα υλικά...
ανακατεύονται και τοποθετούνται πίσω στο στομάχι του πρόβατου. Μετά ψήνονται στο φούρνο για τρεις ώρες και .....καλή σας όρεξη !
 
*Maggot Cheese
Πρόκειται για τυρί από τη Σαρδηνία. Η φήμη του έχει εξαπλωθεί και εκτός Ιταλίας λόγω του ότι περιέχει στο εσωτερικό του..αβγά μύγας! Η ζύμωση στο τυρί φτάνει στα όρια της αποσύνθεσης με τη βοήθεια των εντόμων. Πολλοί καθαρίζουν το τυρί από τα έντομα, αλλά κάποιοι ισχυρίζονται ότι έτσι χάνει τη γευστική του ιδιαιτερότητα.
 
* Bird' s Nest Soup
Ανήκει στα ντελικατέσεν των Κινέζων. Η σούπα αυτή φτιάχνεται από σάλιο πουλιών, που οι γνώστες συγκεντρώνουν από τις φωλιές τους. Οι Κινέζοι ισχυρίζονται ότι το σάλιο, εκτός από εξαιρετική λιχουδιά, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά τα οποία βοηθούν την πέψη, τις σεξουαλικές επιδόσεις και ενισχύουν τις άμυνες του οργανισμού.
*Muktuk
Παραδοσιακό πιάτο των Εσκιμώων, όπου η φάλαινα και το λίπος της αποκτούν γκουρμέ διαστάσεις. Η κλασική συνταγή αναφέρει ότι το πιάτο γίνεται με το δέρμα και το λίπος της αρκτικής φάλαινας, τα οποία τρώγονται ωμά. Αν και οι φάλαινες είναι είδος υπό εξαφάνιση , το πιάτο αυτό δεν είναι ακριβό και βρίσκεται πολύ εύκολα σε όλα τα εστιατόρια της Αλάσκας.
*Καναδάς
Κατά 58,7 λίτρα ανά οικογένεια αυξάνεται η κατανάλωση γάλακτος στον Καναδά την περίοδο των Χριστουγέννων. Μια εξήγηση είναι η παρασκευή γλυκών, αλλά και η προσμονή τους Άι-Βασίλη. Σύμφωνα με το έθιμο, πρέπει να βρίσκεται μια κούπα φρέσκο γάλα δίπλα στο τζάκι κάθε βράδυ επί μία εβδομάδα, ώστε ο Άγιος να αφήσει το πολυπόθητο δώρο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
ΕΤ κουζίνα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια