Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γλυκά οινοπνεύματα Χριστουγέννων

.

Είτε τα φτιάξετε μόνοι σας είτε τα αγοράσετε έτοιμα από το αγαπημένο σας ζαχαροπλαστείο, τα γλυκά είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων. 

Φέτος λοιπόν, εντυπωσιάσετε τους πάντες, σερβίροντας τα παραδοσιακά και δημοφιλή γλυκά των γιορτών με το κατάλληλο οινοπνευματώδες ποτό!.

* Κουραμπιέδες με κρασί.
Ζάχαρη και βούτυρο, καβουρντισμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη.... Η πληθωρική γεύση του παραδοσιακού ελληνικού γλυκού ταιριάζει θαυμάσια με ένα ακόμη προϊόν της ελληνικής γης. Ένα γλυκό Μοσχάτο, π.χ. Λήμνου ή Σάμου, πάει πολύ, αλλά αν θέλετε κάτι διαφορετικό, τολμήστε ένα κόκκινο κρασί της ποικιλίας Αγιωργίτικο.
 * Μελομακάρονα με λικέρ φρούτων.
Ένα κλασικό γλύκισμα των γιορτών που δημιουργείται από έναν "χορό" αρωμάτων, ξύσμα πορτοκαλιού, γαρύφαλλα, μέλι, καρύδια.... Γι αυτό και ο "συνοδός" του πρέπει να είναι τουλάχιστον του ιδίου επιπέδου! Επιλέξτε λοιπόν ένα παγωμένο λικέρ φρούτων.  
* Βασιλόπιτα με λικέρ μαστίχας ή αφρώδη οίνο.
Η βασιλόπιτα ως το παραδοσιακό γλυκό της Πρωτοχρονιάς έχει πλέον διάφορες εκδοχές: αφράτη, σαν κέικ, πολίτικη. Ό τι κι αν προτιμήσετε πάντως σε μια τέτοια εορταστική βραδιά, το κατάλληλο ποτό παίζει σημαντικό ρόλο. Αν την κόψετε μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα, συνοδέψτε με ένα ποτηράκι λικέρ μαστίχας, που όχι μόνο συνυπάρχει, αρωματικά ιδανικά αλλά επιταχύνει και την πέψη. Σε κάθε άλλη περίπτωση με έναν αφρώδη οίνο.  
* Αγγλική χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με τσέρι.
Μια άλλη κλασική άφιξη και στα καθ ημάς είναι η χριστουγεννιάτικη αγγλική πουτίγκα με τα αποξηραμένα φρούτα και την πλούσια γεύση με την ισχυρή, πικάντικη γλύκα. Συνοδέψτε την με ένα τσέρι.
 * Panetone με Μοσχάτο.
Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Ιταλίας, το οποίο περιέχει σταφίδες και φρουί γλασέ, αναδύει μια πικάντικη μυρωδιά και ταυτόχρονα το άρωμα του ξύσματος πορτοκαλιού και της μαγιάς που του δίνει την αφράτη υφή. Ένας καλός συνδυασμός είναι με κάποιο γλυκό κρασί από την ποικιλία Μοσχάτο ενώ η Μαυροδάφνη το συντροφεύει αν αντί για φρούτα περιέχει σοκολάτα.
taste & style

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια