Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φίλιππος Συρίγος σίγησε 1948-2013 η φωνή του μπάσκετ

Ο δημοσιογράφος, που συνέδεσε το όνομα του με την άνοδο του αθλήματος στη χώρα μας, έδινε τον τελευταίο καιρό άνιση μάχη με τον καρκίνο, μάχη που τελικά έχασε σε ηλικία 65 ετών
Το όνομά του Φίλιππου Συρίγου συνδέθηκε άρρηκτα με το μπάσκετ και θεωρήθηκε ως ένας από τους ανθρώπους που έκαναν τους Έλληνες να αγαπήσουν το άθλημα. Ο Συρίγος χαρακτηριζόταν από την αιχμηρή του γραφή και το δυνατό του ρεπορτάζ. Ήταν μάλιστα ένας από τους ελάχιστους που είχαν προϊδεάσει για την οικονομική ζημιά που θα προκαλούσαν στη χώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του ’04.

Είχε απασχολήσει πολλές φορές την κοινή γνώμη, ιδιαίτερα με την «Υπόθεση Κιάππε» (1990), όταν και καταδικάστηκε σε 8μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά και το 2005 οπότε και αποτέλεσε θύμα ξυλοδαρμού.
Ακόμη, το καλοκαίρι του 2007, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδος Καλαθοσφαίρισης για το Ευρωμπάσκετ, είχε κατηγορήσει τους Έλληνες διεθνείς ότι η συνδικαλιστική τους δράση τους εμποδίζει στο να συμμετέχουν απρόσκοπτα στην προετοιμασία της Εθνικής.

Η καριέρα του στη δημοσιογραφία ξεκίνησε τη χρονιά που αυτό γνώρισε την πρώτη του μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση, το 1968 με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού από την ΑΕΚ.
Τη δεκαετία του ‘80 εργάστηκε στην ΕΡΤ, αρχικά με τις περιγραφές του στις σαββατιάτικες τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων. Πανελλήνια αναγνωρισιμότητα απέκτησε το 1987 περιγράφοντας τους αγώνες της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ. Αργότερα εργάστηκε στο Μega, τον ΑΝΤ1 και, τα τελευταία χρόνια, στη Nova.

Ξεκίνησε να γράφει στην «Αθλητική Ηχώ» και επί σειρά ετών ήταν επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της «Ελευθεροτυπίας». Το 1988 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκδοση του πετυχημένου αθλητικού περιοδικού «Τρίποντο».
Ο Συρίγος καταξιώθηκε ως ο κατεξοχήν μπασκετικός δημοσιογράφος και απέκτησε φιλίες και σχέσεις με όλους τους κατά καιρούς ισχυρούς παράγοντες του αθλήματος και σε επίπεδο σωματείων και σε επίπεδο Ε.Ο.Κ.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια