Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ρινοπλαστική - Πλαστική μύτης

Η ρινοπλαστική είναι μία από τις πιο αρχαίες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.
Η επέμβαση αυτή αποβλέπει στο να διορθώσει το σχήμα της μύτης, είτε αυτό οφείλεται σε εκ γενετής λόγους, είτε έχει προκύψει μετά από κάποιο ατύχημα ή αποτυχημένη εγχείριση, αποκαθιστώντας τη λειτουργικότητα στο αναπνευστικό σύστημα.
Με την εντυπωσιακή επιστημονική πρόοδο της ρινοπλαστικής, μπορεί να γίνει αναμόρφωση της μύτης, μείωση του μεγέθους αυτής, αφαίρεση του οστικού ύβου ή λέπτυνση της άκρης της μύτης. Η επέμβαση πραγματοποιείται με ανοιχτό ή με κλειστό τρόπo.
Με την διόρθωση του σχήματος της μύτης αλλάζει ριζικά η γενική όψη του προσώπου, γλυκαίνουν οι γραμμές του και η έκφραση μας. Το πρόσωπο γίνεται πιο όμορφο και εκφραστικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθει ο ασθενής μια ψυχολογική αρμονία και να αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του.
Ηλικία: 18-55 ετών
Αναισθησία: γενική νάρκωση.
Διάρκεια της επέμβασης: από 45 λεπτά έως 1,5 ώρες.
Μετεγχειρητική πρόοδος:
  • Ανάλογα με το πώς νιώθει ο ασθενής μπορεί να παραμείνει μια νύχτα στο νοσοκομείο ή να επιστρέψει στο σπίτι μετά από κάποιες ώρες.
  • Είναι απαραίτητο να φοράει ειδικό επίδεσμο με γύψο στη μύτη για 5-7 μέρες, για να αποφευχθούν τυχόν ακούσιοι τραυματισμοί.
  • Αναρρόφηση των ραμμάτων μετά από 2-3 εβδομάδες.
  • Δυναμική παρακολούθηση 1 φορά την εβδομάδα για 2 μήνες, και μετά κάθε 3-4 μήνες για διάστημα 1 χρόνου.
Γενική επαναφορά: μετά από 7-10 μέρες.
Κοστολόγηση επεμβάσεως: καθορίζεται κατά την διάρκεια τη ιατρικής επίσκεψης

Ιατρική εξέταση

Μετά την λεπτομερή εξέταση της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης και του εσωτερικού της σχήματος, καθορισμό του αναπνευστικού συστήματος, προτείνεται η πιο κατάλληλη μέθοδος της ρινοπλαστικής. Είναι πολύ σημαντικό να επιλεχτεί η σωστή μέθοδος και η τεχνική της επεμβάσεως. Εξίσου σημαντική είναι και η ψυχολογική προετοιμασία του ασθενή για την επέμβαση.

Τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας;

  • Η ρινοπλαστκή είναι μία από τις πιο δύσκολες πλαστκές επεμβάσεις, διότι το κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό και το ίδιο και η κάθε μύτη.
  • Πολύ σημαντικό είναι να γίνει σωστή μελέτη από τον χειρουργό και να δωθούν λεπτομερείς εξηγήσεις στον ασθενή για τις αλλαγές που θα γίνουν.
  • Είνα απαραίτητη η διακοπή του καπνίσματος για 2 μήνες πριν την επέμβαση.
  • Μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογική προετοιμασία του ασθενή για την επέμβαση. Πρέπει να είναι έτοιμος για το καινούργιο σχήμα της μύτης του και για την καινούργια εμφάνιση του προσώπου του.
  • Η επιτυχημένη ρινοπλαστική επέμβαση μπορεί να εκτελεσθεί μόνο από έναν έμπειρο ειδικευμένο χειρουργό. Πολύ μεγάλο ρόλο στο επιθυμητό αποτέλεσμα παίζει η πολυετής προϋπηρεσία στην γναθοπροσωπική χειρουργική.
  • Το σωστό αποτέλεσμα πρέπει να είναι απόλυτα αρμονικό με το πρόσωπο και φυσικό.