Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο 50ρης είναι ο νέος της εποχής

«Όταν έπιανες πενήντα, μια φορά κι ένα καιρό, ήθελες μια νοσοκόμα, κι ένα μόνιμο γιατρό, τώρα όμως στα πενήντα, καλοστέκεις μια χαρά, και για χάρη σου οι γυναίκες περιμένουν στην ουρά,» τραγούδαγε ο Γιώργος Ζαμπέτας στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Ποιος θα το περίμενε τότε, πριν κοντά 40 χρόνια, πως τα συγκεκριμένα λόγια θα αποδεικνύονταν προφητικά;
Κι όμως.
Εν έτει 2021, ο πενηντάρης πλέον είναι «άπιαστο πουλί... κυκλοφοράει σαν εικοσάρης κι είναι ωραίος σαν εραστής».
Να σημειωθεί δε, πως στην παραπάνω διαπίστωση δεν καταλήγει κάποιος «τρελοπενηντάρης» αλλά δημοσκόπηση που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε δείγμα 1.000 γυναικών και 1.000 ανδρών ηλικίας 18 έως 60 ετών, για λογαριασμό της αλυσίδας καταστημάτων Debenhams.
Σύμφωνα με την εν λόγω σφυγμομέτρηση, ένας άνδρας πλέον θεωρείται γοητευτικός και αντιμετωπίζεται ως «υποψήφιος γαμπρός» εύκολα έως τα 55 του χρόνια (συγκριτικά, προ 30ετίας, η όποια γοητεία του είχε απομείνει, τον άφηνε κι αυτή γύρω στα 45).
Αναζητώντας τις αιτίες του φαινομένου, οι υπεύθυνοι της έρευνας αποδίδουν την παράταση της ανδρικής γοητείας σε παράγοντες όπως: η καλή φυσική κατάσταση και η προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση (οι άνδρες φροντίζουν πια περισσότερο τον εαυτό τους), τα λεφτά (οι μεσήλικες συνήθως έχουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση) καθώς και το γεγονός πως οι γυναίκες τείνουν πλέον να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία.
Όσο για την φαλάκρα, αυτή δεν αποτελεί πια στίγμα ούτε λειτουργεί απωθητικά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια