Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Προετοιμαστείτε για το χάδι του ήλιου

Με ευεργετικές επιδράσεις στην ψυχολογίας μας, αλλά και βλαβερές ακτίνες που κάνουν κακό στο δέρμα μας...
Η επαφή με τον ήλιο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση!
Προετοιμάστε κατάλληλα το δέρμα σας ώστε στις πρώτες αποδράσεις του καλοκαιριού να μην έρθετε αντιμέτωποι με εγκαύματα και άλλες δυσάρεστες επιπτώσεις!
Ακόμα κι όσοι διαθέτουν σκούρα επιδερμίδα ή ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που δεν "καίγονται" από τον ήλιο, οφείλουν να προφυλαχθούν, διότι η επιδερμίδα μας μετά το χειμώνα δεν είναι έτοιμη να δεχθεί την "επίθεση" των ακτίνων UV.
Oφείλουμε να ενισχύσουμε την κυτταρική άμυνα του δέρματος, σε αυτό συμβάλλουν τα διάφορα βιταμινούχα σκευάσματα προετοιμασίας για τον ήλιο, που ενισχύουν τον οργανισμό με τα απαραίτητα συστατικά, όπως Β καροτένιο και ψευδάργυρο, που θα βοηθήσουν στην έκκριση μελανίνης που βοηθά το δέρμα να αντιμετωπίσει την ακτινοβολία.
Επιπλέον, θα βοηθήσει το δέρμα σας να μαυρίσει ευκολότερα και πιο σύντομα.
Πριν από την έκθεση στον ήλιο, μπορείτε να "καμουφλάρετε" σημάδια στο δέρμα, ακόμα όμως και την κυτταρίτιδα, διαλέγοντας ένα πιο σκούρους τόνους στην επιδερμίδα σας.
Χρησιμοποιήστε το αρκετές μέρες πριν βγείτε στην παραλία...
 Έτσι όταν θα κάνετε την πρώτη σας εμφάνιση με το μαγιό, να νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση! Τέλος, φροντίστε επιμελώς το τσαντάκι με τα καλλυντικά σας.
Πετάξτε τα παλιά αντηλιακά καθώς πλέον η σύνθεσή τους έχει αλλοιωθεί και φροντίστε να τα αντικαταστήσετε με νέα.
Αφήστε το ράφι του μπάνιου σας το make up σας και διαλέξτε μια πούδρα σε πιο σκούρους τόνους, που θα σας κάνει να φαίνεστε μαυρισμένες.
Και κάτι ακόμα.... 
Μία ή δύο μέρες πριν από την έκθεση στον ήλιο, φροντίστε να απολεπίσετε την επιδερμίδα σας απαλά ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.
Κατά την διάρκεια όμως των διακοπών μην κάνετε απολέπιση, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.
Καθαρίστε πολύ καλά και την επιδερμίδα του προσώπου σας, ώστε να την αφήσετε να αναπνεύσει. Αν κάπου δεν πρέπει να είστε φειδωλοί, αυτό είναι το ενυδατικό σας γαλάκτωμα.
Απλώστε γενναίες ποσότητες στο σώμα σας, καθώς η ενυδάτωση είναι ό τι πιο σημαντικό μπορείτε να προσφέρετε στο δέρμα σας.
Όσο για το πρόσωπο, καλύτερα τους καλοκαιρινούς μήνες να προτιμήσετε ένα ενυδατικό προϊόν που να μην έχει οξέα φρούτων ή βιταμίνη C.
Η σωστή σειρά για να φορέσετε τις κρέμες σας στο πρόσωπο είναι πρώτα το σέρουμ, μετά η λοσιόν και τέλος η αντηλιακή κρέμα που θα δημιουργήσει ένα φίλτρο προστασίας από τον ήλιο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια