Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

USA The Fall of an Empire 2024 η πτώση μιας Αυτοκρατορίας

Το 2024 είναι χρονιά εκλογών και τα πνεύματα είναι πολύ οξυμένα επειδή υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα σε αυτά που θέλει ο Λαός και αυτά που πράττει η Κυβέρνηση.

Το κυρίαρχο πρόβλημα της Χώρας είναι το Χρέος και η αδυναμία εξυπηρέτησης του και οι συνέπειες στην ισχύ του Νομίσματος, ενώ η Αμερικανική Διοίκηση εξακολουθεί να επιμένει στην στρατηγική του ΑΒΚ για κυριαρχία του Πετροδολαρίου - που προϋποθέτει τον απόλυτο έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων και των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου -  πλην όμως σε ένα πλαίσιο παγκοσμίων ισορροπιών όπου πλέον η μεν Ρωσία θα αρχίσει να παίρνει τα επάνω της και θα θέλει να ανασυστήσει την επικράτεια της παλιάς ΕΣΣΔ και η Κίνα ίσως γίνει η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη του Πλανήτη.

Θα εξακολουθήσει επίσης η Ηγεσία της Χώρας να επιμένει στην υλοποίηση της ατζέντα της Κλιματικής Αλλαγής. Και εδώ θα έχουμε το οξύμωρο σχήμα από την μια οι ΗΠΑ να θέλουν να επιβάλλουν στις Ευρωπαϊκές χώρες το δικό τους ακριβό φυσικό αέριο (από σχιστόλιθους) και από την άλλη να θέλουν να ηγούνται των έργων της Κλιματικής Αλλαγής. Εξουσία όμως που οι Ευρωπαϊκές χώρες δεν θέλουν να της εκχωρήσουν.

Η Ηγεσία της Χώρας και για τους προαναφερθέντες λόγους αλλά και επειδή θέλει να μειώσει την πίεση που υφίσταται στο εσωτερικό μέτωπο κατά πάσα βεβαιότητα θα μπλέξει την Χώρα σε πολεμικές περιπέτειες - Θάλασσα του Τιμόρ, Ουκρανία, Γεωργία και Μέση Ασία, Μέση Ανατολή ;; . Πλην όμως το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που ελπίζει εξ αιτίας της φτωχής απόδοσης της ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της, αλλά και ίσως της 'προδοσίας' μιας φίλης και συμμάχου χώρας των ΗΠΑ. Και αυτό θα ξεσηκώσει θύελλα όχι μόνο στον Αμερικανικό Λαό - και εξ αιτίας της μεγάλης απώλειας στρατιωτών αλλά και εξ αιτίας του ότι οι εκστρατείες αυτές γίνονται για να προστατευτούν τα κεκτημένα επιχειρηματικών και τραπεζικών  μεγαλο-συμφέροντων και εν πάση περιπτώσει η Προεδρία της Χώρας δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για να εκσυγχρονίσει τον παραγωγικό μηχανισμό της Χώρας -  αλλά και στο πολιτικό σύστημα της Χώρας που είναι πλέον απέναντι από την Ηγεσία της Χώρας. Κάτι που φαίνεται πως μπορεί να οδηγήσει την Ηγεσία της Χώρας σε ακραίες λύσεις καθυπόταξης του Λαού και ελέγχου του πολιτικού συστήματος (δικτατορία;).

Στο εξωτερικό μέτωπο η αλλοπρόσαλλη και εν πολλοίς επικίνδυνη συμπεριφορά των ΗΠΑ μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την αποβολή των (η και την εθελουσία έξοδο) από διεθνή όργανα (π.χ ΝΑΤΟ, ΟΗΕ κλπ)

Και φθάνουμε στην περίοδο των εκλογών. Εκεί λοιπόν φαίνεται πως η Ηγεσία της Χώρας είτε θα θελήσει να τις 'ακυρώσει' προφασιζόμενη λόγους εκτάκτων εθνικών συνθηκών, είτε και αν γίνουν το σκηνικό θα είναι στημένο και ίδιο με αυτό των εκλογών του 2020. Αυτή τη φορά όμως θα πρέπει να περιμένουμε την απόσχιση πολιτειών αλλά και την παρέμβαση της Γερουσίας για την απομάκρυνση του 'εκλεγμένου' Προέδρου και πιθανά την ανάληψη της εκτελεστικής εξουσίας από ένα συλλογικό όργανο της Γερουσίας σε ένα αναβαθμισμένο ρόλο και επικεφαλής μια προσωπικότητα αναγνωρισμένου κύρους των ΗΠΑ (;) Λέτε να είναι αυτός ο υπερκομματικός ρόλος του Τραμπ;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια