Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Dries van Agt 1931-2024 με ευθανασία έφυγε πρώην πρωθυπουργός

Andreas Antonius Maria "Dries" van Agt ( Ολλανδικά: [ˈdris fɑn ˈɑxt] 2.2.1931 – 5.2.2024) ήταν Ολλανδός πολιτικός, νομικός και διπλωμάτης που υπηρέτησε ωςπρωθυπουργός της Ολλανδίαςαπό τις 19 Δεκεμβρίου 1977 έως τις 4 Νοεμβρίου 1982. Ήταν εξέχων ηγέτης τουΚαθολικού Λαϊκού Κόμματος(KVP) και αργότερα το διάδοχό του κόμμα, ηΧριστιανοδημοκρατική Έκκληση(CDA).

Τη μέθοδο της ευθανασίας επέλεξαν ο Χριστιανοδημοκράτης πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ντρις φαν Αχτ και η σύζυγός του Εζενί για να φύγουν από τη ζωή.
Το κέντρο μελετών The Rights Forum που ίδρυσε ο Ντρις φαν Αχτ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή τον θάνατο του ζεύγους, που αφήνει πίσω του τρία παιδιά.
Τη Δευτέρα, ο 93χρονος Ντρις φαν Αχτ και η συνομήλικη σύζυγός του, Εζενί φαν Αχτ-Κρέκελμπεργκ έφυγαν από τη ζωή στην πόλη Ναϊμέχεν και κηδεύτηκαν σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με την ενημέρωση. Τα τελευταία χρόνια το ζεύγος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
«Πέθανε χέρι-χέρι με την πολυαγαπημένη σύζυγό του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο του The Rights Forum. Έπειτα από επτά δεκαετίες στο πλευρό του, η Εζενί ήταν πάντα για τον Ντρις φαν Αχτ «το κορίτσι του», επισημαίνεται.
Μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Έκκλησης (CDA), ο Ντρις φαν Αχτ διετέλεσε πρωθυπουργός της Ολλανδίας από το 1977 έως το 1982, θυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ήταν ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και είχε επικρίνει την ολλανδική κυβέρνηση για μεροληπτική στάση στο Μεσανατολικό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια