Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Banana Bread Day / Ημέρα Μπανανόψωμου

Οι μπανάνες έκαναν το δρόμο τους δυτικά από την Ασία ταξιδεύοντας με Άραβες κατακτητές ήδη από το 300 π.Χ., και έκτοτε αυξάνονται σε δημοτικότητα. Όπως αποδεικνύεται, η μπανάνα είναι το πιο δημοφιλές φρούτο στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρόλο που συνήθως καλλιεργείται σε θερμότερα κλίματα όπως η Ασία, η Λατινική Αμερική και η Αφρική. Η Ινδία αναφέρεται συχνά ως ο μεγαλύτερος παραγωγός μπανάνας.

Μπανανόψωμο Hambo specials ΕΔΩ 🍞🍌
Από τη στιγμή που οι μπανάνες άρχισαν να γίνονται αποδεκτές και συνηθισμένες στη Δύση, χρειάστηκε λίγος χρόνος (αρκετοί αιώνες, στην πραγματικότητα) για να γίνει αυτό το νόστιμο φρούτο σε μπανανόψωμο όπως το γνωρίζουν οι άνθρωποι σήμερα. Το ψωμί με μπανάνα αναπτύχθηκε για πρώτη φορά και άρχισε να γίνεται δημοφιλές στη δεκαετία του 1930, κατά τη διάρκεια της οικονομικής δυσπραγίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωστή ως Μεγάλη Ύφεση.

Οι ιστορικοί του πολιτισμού προτείνουν ότι οι πολυμήχανες και δημιουργικές Αμερικανίδες νοικοκυρές της εποχής άρχισαν να φτιάχνουν τη συνταγή για να μην αφήσουν τις υπερώριμες μπανάνες να πάνε χαμένες. Όπως αποδείχθηκε, όσο πιο ώριμες ήταν οι μπανάνες, τόσο πιο γλυκές ήταν και τόσο καλύτερη ήταν η γεύση του ψωμιού μπανάνας. Έτσι κατέληξε να είναι μια πολύ έξυπνη και πρωτοποριακή δημιουργία!

Η πρώτη έντυπη συνταγή για αυτή τη λιχουδιά εμφανίστηκε στο βιβλίο μαγειρικής του Pillsbury's Balanced Recipes , το οποίο δημοσιεύτηκε το 1933. Μετά από αυτό, η ιδέα έγινε δημοφιλής από το βιβλίο συνταγών της Chiquita Banana που κυκλοφόρησε το 1950.

Το ψωμί μπανάνας είναι παραδοσιακά γνωστό ως «γρήγορο ψωμί», αλλά στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με κέικ τόσο στην υφή όσο και στη γεύση. Δεν περιέχει μαγιά, ούτε χρειάζεται να αφιερώσει χρόνο σε μια διαδικασία ανύψωσης.

Μια συνεισφορά στην αύξηση της δημοτικότητας του ψωμιού μπανάνας, και των γρήγορων ψωμιών γενικά, ήταν η πρόσβαση στη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ, τα οποία λειτουργούσαν ως παράγοντας αύξησης. Αυτό κάνει το μπανανόψωμο μια γρήγορη και εύκολη λύση για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις παλιές μπανάνες – και να φτιάξετε κάτι νόστιμο!

Εξαιρετικά εύκολο στην παρασκευή του, το μπανανόψωμο εξακολουθεί να είναι ένας αγαπημένος τρόπος για να φτιάξετε γρήγορα μια ιδιαίτερη απόλαυση για την οικογένεια. Οι σύγχρονες εκδόσεις αυτού του ψωμιού μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν την προσθήκη κομματιών σοκολάτας, ξηρών καρπών ή ακόμα και αποξηραμένων φρούτων. Ωστόσο, όπως και να σερβίρεται, είναι αγαπημένο για οικογένειες σε πολλά νοικοκυριά στις Ηνωμένες Πολιτείες και ακόμη και σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια