Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η τραγική ζωή της Sinead O'Connor

Τάσεις αυτοκτονίας, ναρκωτικά και τρέλα
Μια γυναίκα που αντιμετώπιζε ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί πολλές φορές. Ηταν πάντα πολύ βίαιη. Ακόμη, και μετά τον θάνατο του Prince, που έγραψε και το διασημότερο τραγούδι της, η Ο’Κόνορ κατηγόρησε δημόσια τον κωμικό και παρουσιαστή Αρσένιο Χολ ότι έδινε επί χρόνια ναρκωτικά στον νεκρό τραγουδιστή. 
Ο Χολ της έκανε μήνυση.
Μεταξύ άλλων, η παράξενη τραγουδίστρια έχει δηλώσει ότι την κακοποιούσε η μητέρα της όταν ήταν παιδί και έχει καταφερθεί εναντίον της καθολικής εκκλησίας γιατί δεν προστατεύει τα παιδιά που κακοποιούνται σεξουαλικά από ιερείς. Το 1992, στην τηλεόραση, είχε σκίσει μια φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου στη διάσημη εκπομπή «Saturday Night Live», προκαλώντας σάλο.
Τα τελευταία χρόνια είχε εξαφανιστεί από το μουσικό προσκήνιο, αλλά δεν ήταν ανενεργή. Το 2005 εγκαταστάθηκε στην Τζαμάικα, ασπάστηκε τις δοξασίες των ρασταφάρι και έβγαλε και έναν δίσκο ρέγκε, το «Throw Down Your Arms». 
Η Ο'Κόνορ είχε ανησυχήσει εκ νέου τους φαν της σε όλο τον κόσμο όταν έγραψε μηνύματα αυτοκτονίας. Η Ο’Κόνορ δεν είχε την επιμέλεια των 4 παιδιών της και διεκδικούσε τουλάχιστον την επιμέλεια του μικρότερου γιου της. Σε ένα τρομακτικό γράμμα εκείνη την εποχή έκανε λόγο για μια «τρομερή σειρά προδοσιών» που υφίστατο και μιλούσε για τον πόνο που ένιωθε επειδή δεν την αφήνουν να έχει σχέση με την οικογένειά της.
Εγραφε:
«Jake (γιος), Roisin (κόρη), Jr., frank (πρώην σύντροφός), Donal (πατέρας ενός από τους γιους της), Eimear (αδελφή), δεν θέλω να σας ξαναδώ. Μου κλέψατε τους γιους μου.
Και είχατε την υποκρισία να έρθετε στο νοσοκομείο αλλά να μην είστε εδώ όταν ξύπνησα δεν με πήρατε ούτε ένα τηλέφωνο.
Δεν είμαι τίποτα για σας. Εσείς έχετε πεθάνει για μένα. Σκοτώσατε τη μητέρα σας. Μου κλέψατε τους γιους μου.
Με αφήσατε μόνη για δώδεκα εβδομάδες!
Ακούω ότι ήσασταν εδώ όσο ήμουν αναίσθητη και τώρα φύγατε και δεν πήρατε ούτε τηλέφωνο.
Είστε δολοφόνοι που κλέψατε τα παιδιά μου, δεν θέλω να σας ξαναδώ και να ξανακούσω τίποτα για εσάς. Ποτέ ξανά.
Γιατί ήρθατε εδώ όταν εσείς είστε υπεύθυνοι που βρέθηκα εδώ; Kαι πού στο διάολο είστε τώρα;
Δολοφόνοι. Ψεύτες. Υποκριτές. Ολοι σας. Εσείς το προκαλέσατε αυτό.»

Στην ίδια επιστολή η τραγουδίστρια ανακοίνωνε –εκτός από το ότι θα αυτοκτονήσει- και το τέλος της καριέρας της. «Τελείωσε για μένα. Η μουσική μου το έκανε αυτό. Με έκανε αόρατη ακόμη και για τα παιδιά μου. Σκότωσε την ψυχή μου. Δεν θα ξαναγυρίσω ποτέ ξανά στη μουσική», έγραφε.
Μετά την δημοσίευση της επιστολής η Ο’Κόνορ ξαναμπήκε στο νοσοκομείο.

Το 2015, σε ηλικία 48 ετών η τραγουδίστρια είχε ακυρώσει όλες τις συναυλίες της για λόγους υγείας του γιού της «που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του», όπως έλεγε. Η ίδια, τον Αύγουστο του 2015 υπέστη αφαίρεση μήτρας και το σχολίασε η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Προφανώς πρέπει να με μεταχειρίζονται όπως τα σκατά, μου έβγαλαν τη μήτρα και τις ωοθήκες!», έγραφε χαρακτηριστικά.
Δεν είναι μυστικό και το έχει αποκαλύψει η ίδια ότι η Ο’Κόνορ πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και κατάθλιψη.
Αλλά το πιο σοκαριστικό, μετά την εξαφάνισή της στο Σικάγο είναι το γράμμα που έγραψε την Δευτέρα, 16 Μαίου 2016.
«Πες στον διαβολικό γιό μας ότι ένα άτομο που υποφέρει από προβλήματα υγείας στα οποία υπάρχουν και τάσεις αυτοκτονίας δεν μπορεί να τον χειραγωγεί, αυτόν που είναι γαμ@μένο ζώο σωβινιστής σαν τον παπού του. Με εγκαταλείψατε όλοι γιατί είμαι αυτοκτονική. Εσείς, πουτάνες με αφήσατε να πεθάνω», γράφει απευθυνόμενη στον πρώην σύζυγό της.
Στον ίδιο τόνο η Ο’Κόνορ μιλάει για πολλά μέλη της οικογένειάς της, καθώς και για τη μητέρα της που πέθανε σε τροχαίο το 1985 και τότε είχε προκαλέσει σοκ στην τραγουδίστρια.
"Ο Τζέηκ λέει ότι υποφέρω από νοητική διαταραχή αλλά παρ’όλα αυτά την πέφτει στην άρρωστη. ΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΥ. Ο ΨΕΥΤΗΣ, ΤΟ ΑΡΧ@ΔΙ. Θα έπρεπε όλοι να προσεύχεστε να πεθάνω. Γιατί θα σας πάω όλους στα δικαστήρια για όσα μου έχετε κάνει, αν επιζήσω».
«Μπαμπά το έκανες αυτό και στη μαμά και εσύ δεν έπαθες τίποτα. Εγώ είμαι πιο δυνατή από εκείνη. Δεν θα τη γλυτώσεις μαζί μου αυτή τη φορά…Πόσες γυναίκες υποχρέωσες να κάνουν έκτρωση Τζον; Τις έχεις μετρήσει; Εγώ σταμάτησα να μετράω εδώ και 16 χρόνια…Κανείς σας δεν πρόκειται να με ξαναδεί μετά από όσα μου έχετε κάνει. Αν κατορθώσω να μην αυτοκτονήσω, θα πληρώσετε τις ιατρικές δαπάνες και θα συνεχίσετε να το υπομένετε γιατί ήσασταν και παραμένετε οι συντονιστές της συναισθηματικής και ψυχολογικής μου καταστροφής…Θα σας ξαναδώ στα δικαστήρια. Θα απαιτήσω επανόρθωση».
Η Ο’Κόνορ τσακώθηκε και με την Μάιλι Σάιρους: Σε εκπορνεύουν...
«Η μουσική βιομηχανία δεν δίνει δεκάρα για σένα και για μένα. Θα εκπορνεύουν κάθε αξία σου και έξυπνα θα σε κάνουν να νομίζεις πως αυτό ήθελες» έγραψε η Σίνεντ Ο'Κόνορ το 2015 στη Μάιλι Σάιρους που ανάμεσα σε άλλα υποστήριξε στο περιοδικό «Rolling Stones» πως μοιάζει με την Ο'Κόνορ στο ξεκίνημά της.
Μέσα από μια επιστολή 1.000 λέξεων η 49χρονη τραγουδίστρια, που το 1992 είχε σκίσει τη φωτογραφία του Πάπα στον αέρα του Saturday Night Live, «μαλώνει» τη Σάιρους, αποκαλύπτοντας το σκληρό πρόσωπο της σόου μπιζ.
«Oταν εσύ θα καταλήξεις στην αποτοξίνωση, αυτοί θα λιάζονται στα γιoτ τους, τα οποία αγόρασαν πουλώντας το κορμί σου», γράφει απευθυνόμενη στη Σάιρους που εξακολουθεί να υποστηρίζει το νέο σέξι ίματζ της, που χτίστηκε σε μόλις ένα βράδυ στα VMA.
Η Σίνεντ Ο'Κόνορ πήρε την απόφαση να γράψει μετά από τις συγκρίσεις του βίντεοκλιπ της Σάιρους με αυτό του «Nothing Compares to you».
«Μην έχεις αυταπάτες. Ολοι αυτοί σε θέλουν γιατί βγάζουν λεφτά από τα νιάτα και την ομορφιά σου. Τα νιάτα σου όμως είναι αυτά που σε τυφλώνουν απέναντι στο κακό που υπάρχει στη σόου μπιζ» συνέχιζε η Ο'Κόνορ που μιλούσε παραληρηματικά αλλά με αλήθειες και σχεδόν με μητρική στοργή απέναντι σε μια παραστρατημένη κόρη.
Οσο για την ομοιότητα στο λουκ, η Ιρλανδή σταρ έχει τις αντιρρήσεις της: «Το λουκ αυτό το διάλεξα επίτηδες, όταν η δισκογραφική μου εταιρεία με ενθάρρυνε να κάνω αυτό που κάνεις εσύ σήμερα».
«Δεν είχα καμία πρόθεση να γράψω αυτό το γράμμα, αλλά κατέληξα να το κάνω γιατί πολλοί μου τηλεφώνησαν και μου ζήτησαν να σχολιάσω τα λεγόμενά σου ότι το τραγούδι σου "Wrecking ball" το έγραψες σκεπτόμενη το δικό μου "Nothing Compares". Ετσι, έχω πράγματα να σου πω και αυτό σε ένα μητρικό πνεύμα, με αγάπη», ξεκινάει η επιστολή της στην Σάιρους.
«Είναι πολύ ανήσυχη να παρατηρώ ότι οι άνθρωποι που σε περιστοιχίζουν σε κάνουν να πιστεύουν ότι είναι cool το να είσαι γυμνή ή να γλύφεις σφυριά στο κλιπ σου. Αυτό δεν είναι τρόπος για να γίνει μια νεαρή γυναίκα σαν εσένα υπεύθυνη αν σου περνάνε το μήνυμα ότι η αξία σου περνάει από την σεξουαλική σου αύρα και όχι από το ταλέντο σου.
Θα σε κάνουν πόρνη και ακόμη χειρότερα θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι εσύ το ήθελες. Όταν θα είσαι σε κλινική αποτοξίνωσης αφού πρώτα γίνεις πόρνη, εκείνοι θα λιάζονται στα γιότ τους στην Καραϊβική, τα οποία γιότ θα τα έχουν αγοράσει γιατί πούλησαν το κορμί σου. Και τότε, θα νιώσεις πολύ μόνη.
Πιστεύω ότι δεν φροντίζεις τον εαυτό σου. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να προστατευτείς, είσαι μια νεαρή γυναίκα, πολύτιμη. Ο κόσμος είναι επικίνδυνος. Εχεις αρκετό ταλέντο ώστε να μην αφήσεις την μουσική βιομηχανία να σε εκπορνεύσει. Εκείνοι νοιάζονται για τα λεφτά κι εμείς για τη μουσική. Η απελευθέρωσή σου σαν γυναίκα περνάει πρώτα από το αρνηθείς να κερδοσκοπούν με το σώμα σου ή την σεξουαλικότητά σου. Περνάς το μήνυμα ότι είναι τόσο cool να εκπορνευτείς, αλλά δεν είναι καθόλου cool Μάιλι…»

Η αντίδραση της Σάιρους ήταν έντονη. Της απάντησε στο τουίτερ:
«Σινέντ. Δεν έχω χρόνο να γράψω κι εγώ ένα γράμμα γιατί θα πάω να τραγουδήσω στο Saturday Night Live αυτή την εβδομάδα. Αν θέλεις να συναντηθούμε για να συζητήσουμε, γράψε μου πάλι κανένα γράμμα».

Ενώ σε ένα επόμενο τουίτ η Σάιρους άφηνε να εννοηθεί ότι η Ο’Κόνορ έχει ψυχολογικά προβλήματα όπως η Αμάντα Μπάινς, μια άλλη διάσημη σταρ που κατέληξε σχιζοφρενής. Η απάντηση της Ο’Κόνορ δεν άργησε:
«Μάιλι, σοβαρά; Μα ποιος σε συμβουλεύει, ρε γαμώτο; Γιατί το να τα βάζεις μαζί μου είναι ακόμη πιο ηλίθιο από το να εκπορνεύεσαι και να το αποκαλείς φεμινισμό. Ανέβασες τουίτς για μένα σήμερα που χρονολογούνται πριν από δύο χρόνια, την εποχή που δεν ήμουν καλά και ζητούσα βοήθεια, κάνοντας όλους να πιστεύουν ότι είναι πρόσφατα. Αλήθεια, κοροϊδεύεις εμένα και την Αμάντα Μπάινς γιατί είχαμε προβλήματα και ζητήσαμε βοήθεια; Ξέρεις πόσο ηλίθιο και επικίνδυνο είναι να κοροϊδεύεις ανθρώπους που είναι άρρωστοι; Κι εσύ θα έχεις προβλήματα τρέλας μια μέρα, αυτό είναι σίγουρο. Δεν έχεις παρά να δεις τον δρόμο που πήρες και θα καταλάβεις ότι εκεί θα καταλήξει, πίστεψέ με» ήταν η απάντηση της Ο’Κόνορ στο facebook.
Η παράξενη βιογραφία της Ο'Κόνορ
O πατέρας της Σινέντ, Τζακ Ο’Κόνορ ήταν δικηγόρος και εγκατέλειψε το επάγγελμά του για να γίνει μηχανικός. Η μητέρα της ήταν νοικοκυρά και οι γονείς πήραν διαζύγιο όταν η Σινέντ ήταν 8 ετών. Τα μεγαλύτερα παιδιά πήγαν να ζήσουν με τη μητέρα τους και σύμφωνα με τα λεγόμενα της τραγουδίστριας εκείνη τα κακοποιούσε. Το τραγούδι Fire on Babylon περιγράφει εκείνη την περίοδο.
Το 1979 η Σινέντ εγκατέλειψε την μητέρα της και έφυγε να ζήσει με τον πατέρα της και την νέα του σύζυγο. Οι κλοπές της και οι απουσίες της στο σχολείο οδηγούν τον πατέρα να την κλείσει στο μοναστήρι της Μαγδαληνής όπου η Σινέντ έμαθε να γράφει αλλά έμαθε και μουσική. Αργότερα δήλωσε για εκείνη την εποχή: «Ποτέ δεν έζησα και δεν θα ξαναζήσω ποτέ σε μια τέτοια κατάσταση πανικού, φρίκης και πόνων».
Το 1983 ο πατέρας της την έστειλε εσώκλειστη σε ένα άλλο, λιγότερο αυστηρό σχολείο. Ιδρυσε το πρώτο της μουσικό συγκρότημα το 1984 και εγκαταλείπει το σχολείο. Η μητέρα της πεθαίνει σε τροχαίο, η Σινέντ καταρρέει και φεύγει για το Λονδίνο.
Το 1991 παντρεύτηκε για πρώτη φορά τον παραγωγό της, John Reynolds, με τον οποίο είχε ένα γιό, τον Τζέηκ. 
Το 2001 παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο Nicholas Sommerlad, αλλά ο γάμος τους κράτησε μόνο έναν χρόνο. 
Απέκτησε άλλα τρία παιδιά με έναν παραγωγό και στη συνέχεια με τον πρώην της συνεταίρο. 
Παρά τους γάμους και τις γεννήσεις η Σινέντ δηλώνει λεσβία.
To 2012 πήγε σε πάρτι στος Λος Αντζελες με την σύντροφό της, πρώην τραγουδίστρια Ντέμπορα Χάρι

Ακούστε το τραγούδι που έκανε διάσημη την Σινέντ Ο'Κόνορ, ένα τραγούδι που συνέθεσε ο Prince:

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια