Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

John Dillinger 1903-1934 Αμερικανός γκάνγκστερ

John Dillinger 1903-1934 Αμερικανός γκάνγκστερ

Ο Τζον Χέρμπερτ Ντίλιντζερ (αγγλικά: John Herbert Dillinger, 22 Ιουνίου 1903 - 22 Ιουλίου 1934) ήταν Αμερικανός γκάνγκστερ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης στις ΗΠΑ. 

Λειτουργούσε με τη συμμορία του, την επονομαζόμενη κι ως "The Terror Gang", με την οποία λήστεψαν συνολικά 24 τράπεζες και τέσσερα αστυνομικά τμήματα, έχοντας παράλληλα κι άλλες δραστηριότητες στον χώρο του εγκλήματος. Ο Ντίλιντζερ, κατάφερε να δραπετεύσει δις από τη φυλακή. Ο Ντίλιντζερ τελικά κατηγορήθηκε και για την δολοφονία ενός αστυνομικού, αλλά δεν καταδικάστηκε ποτέ για αυτό, αυτή ήταν η μόνη κατηγορία ανθρωποκτονίας που υπέστη.
John Dillinger 1903-1934 Αμερικανός γκάνγκστερ

Έλαβε δημοσιότητα από τα Μέσα κατά την περίοδο που ήταν δραπέτης, ενώ εξ αιτίας της προσωπικότητάς του και του ύφους του, τον συνέκριναν με τον Ρομπέν των Δασών. Σε απάντηση, ο διευθυντής του FBI Τζ. Έντγκαρ Χούβερ, ανέπτυξε ένα πιο εξελιγμένο γραφείο ως όπλο ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα, χρησιμοποιώντας τον Ντίλιντζερ και τη συμμορία του ως πλατφόρμα εκστρατείας.
Κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη σε τέσσερις πολιτείες, επιστρέφοντας στο σπίτι του πατέρα του, μετά από έναν τραυματισμό που είχε. Το 1934, επέστρεψε στο Σικάγο, και η Άνα Κουπάνας, ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής, στον οποίον είχε βρει καταφύγιο ο Ντίλιντζερ, τον κατέδωσε στην αστυνομία.
John Dillinger 1903-1934 Αμερικανός γκάνγκστερ
Στις 22 Ιουλίου του 1934, κι ενώ έβγαινε από το θέατρο "Biograph Theater", πήγανε να τον συλλάβουν οι πράκτορες Μέλβιν Πέρβις και Σάμιουελ Π. Κόλι. Εκείνος επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης, αλλά δεν τα κατάφερε και πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς, πεθαίνοντας. Η δολοφονία του κρίθηκε εύλογη.
Ο Ντίλιντζερ ήταν ήδη ένας περιβόητος κακοποιός, ενώ έως και σήμερα τα Μέσα ασχολούνται μαζί, αφού έχουν γυριστεί δεκάδες ταινίες που τον αφορούν, επηρεάζοντας κι άλλες τέχνες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια