Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

World Nutella Day / Ημέρα Nutella συνταγές

Η Nutella, που κυκλοφόρησε στον κόσμο από την οικογένεια Fererro με το σημερινό της όνομα στα μέσα της δεκαετίας του 1960, έχει ρίζες που ανάγονται στις αρχές του 1800. «Gianduja» ήταν το όνομα για ένα γλυκό, σοκολατένιο γλύκισμα φουντουκιού που εφευρέθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ναπολέοντα.
Πειράματα με νουτέλα Νο1 🍫🍫🍫 ΕΔΩ
Πειράματα με νουτέλα Νο2 🍫🍫🍫 ΕΔΩ
Τηγανίτες στον φούρνο με Nutella ΕΔΩ
Σοκολατένιος Κορμός με Νουτέλα και μπισκότα ΕΔΩ
Σφολιατίνια με merenda και nutella ΕΔΩ
Nutella Bar Opens in NYC -  καφετέρια Nutella ΕΔΩ
Φράουλες με dip nutella 🍓🍓🍓 ΕΔΩ
Cheesecake Nutella ΕΔΩ
Πανεύκολα μπισκότα νουτέλας ΕΔΩ
Κέικ φουντουκιού με Nutella χωρίς αλεύρι ΕΔΩ
Η δημιουργία του είχε ως κίνητρο το γεγονός ότι υπήρχε έλλειψη σε προμήθειες κακάο εκείνη την εποχή, έτσι ένας σοκολατοποιός πρόσθεσε μερικά φουντούκια για να τεντώσει τη σοκολάτα.
Ο Πιέτρο, ο πατέρας της οικογένειας Φερέρο, ο Πιέτρο, είχε ένα αρτοποιείο στην Άλμπα της Ιταλίας, μια πόλη που ήταν γνωστή για την παραγωγή φουντουκιών. Πουλώντας αρχικά τη λιχουδιά σε μεγάλα τετράγωνα (που ονομαζόταν ζυμαρικά Gianduja), ο Pietro είχε τότε την ιδέα να αρχίσει να πουλά μια κρεμώδη εκδοχή της λιχουδιάς, γνωστή ως Supercrema Gianduja.

Όταν ο γιος του Pietro, Michelle, αποφάσισε να αυξήσει την παραγωγή του παρασκευάσματος, άλλαξε ελαφρώς τη συνταγή και έλαβε το νέο της όνομα: Nutella. Το πρώτο βάζο πουλήθηκε το 1964 και έκτοτε είναι μια απολαυστικά δημοφιλής απόλαυση σε όλη την Ευρώπη. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η οικογένεια Fererro το εισήγαγε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τώρα έχει γίνει βασικό προϊόν σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο.
Η Παγκόσμια Ημέρα Nutella γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2007. Η ιδέα της ημέρας προήλθε από τη Sara Rosso, η οποία ήταν μια Αμερικανίδα blogger που ζούσε τότε στην Ιταλία. Τι την έκανε να σκεφτεί να ξεκινήσει την Παγκόσμια Ημέρα Nutella; Γιατί ήταν η αγάπη της για το προϊόν φυσικά! Οι θαυμαστές της Nutella αγκάλιασαν τη μέρα με κέφι και μετέφεραν τη χαρά της ημέρας στα social media σε όλο τον κόσμο.

Το 2015 έγινε η μεταφορά της ημέρας από τη Sara Rosso στην εταιρεία παραγωγής Nutella, Ferrero. Η πραγματοποίηση αυτής της μεταφοράς επέτρεψε στη μέρα να γίνει ακόμη μεγαλύτερη και εξασφάλισε τη μακροζωία της. Η εταιρεία έχει κάνει αρκετά δημιουργικά πράγματα για να υποστηρίξει την Παγκόσμια Ημέρα Nutella. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια