Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mama Cax 1989-2019 μοντέλο Αμερικανο - Αϊτής και ΑμεΑ

Η Cacsmy Brutus (20 Νοεμβρίου 1989 – 16 Δεκεμβρίου 2019), γνωστή ως Mama Cax , ήταν μοντέλο Αμερικανο - Αϊτής και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των αναπήρων. Με το προσθετικό δεξί της πόδι, η Cax ήταν μια περήφανα αντισυμβατική φιγούρα στο σύγχρονο μόντελινγκ μόδας .
Πρώιμη ζωή 
Η Cacsmy Brutus γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 20 Νοεμβρίου 1989.   Μεγάλωσε στην Αϊτή και σε ηλικία 14 ετών διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα και καρκίνο του πνεύμονα —οι γιατροί της έδωσαν τρεις εβδομάδες ζωής. Δύο χρόνια αργότερα, έλαβε αντικατάσταση ισχίου η οποία απέτυχε, οδηγώντας στον ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού. Αργότερα είπε ότι χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της και ότι έκρυψε το προσθετικό της πόδι για αρκετά χρόνια. 
Απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις.  
Σε ηλικία 18 ετών, ο Cax έμαθε να παίζει μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο .
Μοντελοποίηση 
Στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, ο Cax προσκλήθηκε στον Λευκό Οίκο για να συμμετάσχει σε μια επίδειξη μόδας που ανέλαβαν οι Barack και Michelle Obama . Εκείνη την περίοδο εργαζόταν στο γραφείο του Δημάρχου της Νέας Υόρκης ενώ τελείωνε τις σπουδές της. 
Το 2017, η Cax εμφανίστηκε στην πρώτη της εμπορική διαφήμιση και σύντομα υπέγραψε με το πρακτορείο μοντέλων JAG Models στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ των εμφανίσεών της, περπάτησε στην πασαρέλα σε παραστάσεις για το Chromat και το Fenty Beauty της Rihanna . Το μεταγενέστερο εμπορικό της έργο περιελάμβανε διαφημιστικές καμπάνιες για τους Tommy Hilfiger και Sephora .  
Περπάτησε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης το 2018, παρελαύνοντας με μαγιό που σχεδίασε η Becca McCharen, η οποία επιδιώκει να αλλάξει τα «πρότυπα ομορφιάς». Εκείνη τη χρονιά, έκανε το εξώφυλλο της Teen Vogue με την Jillian Mercado και την Chelsea Werner.  
Το 2019, η Cax έγινε το πρόσωπο της μάρκας Olay για την καμπάνια μάρκετινγκ αντηλιακών της.   Τον Οκτώβριο του 2019, η Cax ανακοίνωσε ότι θα συμμετείχε στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης με αναπηρικό καροτσάκι. 

Θάνατος 
Ενώ βρισκόταν στην Αγγλία τον Δεκέμβριο του 2019, ο Cax εισήχθη στο Royal London Hospital για σοβαρούς κοιλιακούς πόνους και θρόμβους αίματος στον πνεύμονα. πέθανε στο νοσοκομείο στις 16 Δεκεμβρίου 2019. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια