Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Alan Brown Scott πατέρας του Botox 1932-2021

Πληροφορίες γέννησης: 13 Ιουλίου 1932
Απεβίωσε: 16 Δεκεμβρίου 2021
Άλαν Σκοτ: Ήταν ο γιατρός - «μπαμπάς» του μπότοξ
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Άλαν Σκοτ. Είναι ο γιατρός που ανάπτυξε τη βοτουλινική τοξίνη ή αλλιώς το μπότοξ, μία από τις πιο διάσημες αισθητικές παρεμβάσεις.
Σε ηλικία 89 ετών, έφυγε από τη ζωή στις 16 Δεκεμβρίου ο γιατρός Άλαν Σκοτ, ο άνθρωπος που είναι «υπεύθυνος» για την εφεύρεση του μπότοξ.
Την είδηση του θανάτου έκαναν γνωστή άνθρωποι του κοντινού του περιβάλλοντος σύμφωνα με ανακοίνωση στα social media, όπως αναφέρει το healio.com.
Ο Σκοτ θεωρείται ο άνθρωπος που ανάπτυξε τη βοτουλινική τοξίνη για χρήση στην οφθαλμολογία και σε όλη την ιατρική, σύμφωνα με τη βιογραφία του που δημοσίευσε η Αμερικανική Ένωση για την Παιδιατρική Οφθαλμολογία και τον Στραβισμό.
Ήταν επίσης εκείνος που πρώτος ανάπτυξε και χρησιμοποίησε τη βοτουλινική τοξίνη για την θεραπεία του στραβισμού, του βλεφαρόσπασμου, της τορτικόλλης (σ.σ. όταν το κεφάλι γέρνει προς μία πλευρά) και των σπασμών στα πόδια.
Ο Σκοτ, μετά την έγκριση του FDA, πούλησε το φάρμακο στην φαρμακευτική Allergan και επέστρεψε στην κλινική πρακτική και έρευνα.
Αναγνωρίστηκε ως μία κορυφαία προσωπικότητα στην παιδιατρική οφθαλμολογία και τον στραβισμό, ιδρύοντας το Ίδρυμα Έρευνας Στραβισμού το 2013.
Ο γιατρός Έντουαρντ Γουίλσον έγραψε χαρακτηριστικά για τον Σκοτ: «Ο κόσμος της οφθαλμολογίας και της ιατρικής έχασε έναν γίγαντα στον τομέα μας, τον Άλαν Σκοτ. Ανάπτυξε και παρήγαγε το φάρμακο που έγινε γνωστό ως "Μπότοξ" ενώ ήταν μέντορας για πολλούς από εμάς και ένας πραγματικός επιστήμονας με καινοτομίες στη δεκαετία του '80. Οι ανακαλύψεις του θα ζήσουν για πάντα όπως και οι αναμνήσεις μας μαζί του».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια