Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

World Day for War Orphans / Ημέρα για τα Ορφανά Πολέμου

Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα για τα Ορφανά του Πολέμου γιορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου σε όλο τον κόσμο για να ρίξει φως στις επιπτώσεις του πολέμου, ιδιαίτερα στα δεινά των ευάλωτων ορφανών. Αυτή η ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς προσπαθεί να αυξήσει τη συνείδηση ​​και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ψυχική και σωματική κατάσταση ενός ορφανού πολέμου. Οι νέοι που έχουν αντιμετωπίσει συγκρούσεις, πόλεμο ή βία, έχουν τραυματιστεί σε συγκρούσεις ή έχουν απομονωθεί από τους γονείς τους χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.  

Εξαιτίας του πολέμου ή της βίας, οι νέοι συγκαταλέγονται στις πιο μειονεκτούσες ομάδες, που βιώνουν πείνα, εκτοπισμό, ανεπαρκή υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση, καθώς και ακανόνιστη παιδική ηλικία. Τα παιδιά χωρίς γονείς εκτίθενται συχνά σε κακοποίηση, διακρίσεις, ακόμη και εγκλήματα. Έτσι, σκοπός αυτής της ημέρας είναι να αναγνωρίσουμε τα βάσανα των ορφανών του πολέμου και να τα αναλάβουμε, ώστε να αναρρώσουν από τα τραύματα της μάχης και να έχουν μια κανονική ζωή. 

Παγκόσμια Ημέρα Πολέμου Ιστορία Ορφανών: 
Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Ορφανά του Πολέμου καθιερώθηκε από τη γαλλική φιλανθρωπική οργάνωση SOS Enfants en Detresses με στόχο να βοηθήσει τα πληγέντα ορφανά του πολέμου, σύμφωνα με το fresherslive.com. Ως ορφανό ορίζεται από το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) και τους παγκόσμιους συμμάχους του ως νεαρός ηλικίας κάτω των 18 ετών που έχει χάσει τον έναν ή και τους δύο γονείς για οποιονδήποτε λόγο. Έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια ανθρωπιστική και κοινωνική καταστροφή που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.  

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια