Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Bean Day / Ημέρα Φασολιού

Επειδή η Εθνική Ημέρα Φασολιού στις 6 Ιανουαρίου πέφτει στη μέση του χειμώνα, είναι η τέλεια δικαιολογία για να μαγειρέψετε ένα αγαπημένο comfort food. 
Αναρωτιέστε γιατί η Εθνική Ημέρα Φασολιού γιορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου; Είναι την ίδια μέρα που πέθανε ο διάσημος γενετιστής, Γκρέγκορ Μέντελ, το 1884. Ο Μέντελ χρησιμοποίησε φυτά φασολιών και μπιζελιών για να αναπτύξει θεωρίες σχετικά με τη γενετική στα φυτά. Έτσι, ο σχηματισμός της Εθνικής Ημέρας Φασολιού έχει να κάνει περισσότερο με την επιστημονική ανάπτυξη παρά με την καλή γεύση των συνταγών με φασόλια. Αλλά μην αφήσετε αυτό να σας αποτρέψει από το να απολαύσετε την κατανάλωση φασολιών σε αυτές τις γιορτές!
Τα φασόλια είναι μια κοινή τροφή σε όλο τον κόσμο και για καλό λόγο: είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και μπορεί να είναι νόστιμα. Μπορεί να σκεφτείτε τα φασόλια μόνο ως συστατικό του τσίλι κον καρνέ ή των ψημένων φασολιών, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτές τις εφαρμογές – στην Ιαπωνία, για παράδειγμα, τα κόκκινα φασόλια χρησιμοποιούνται συνήθως σε επιδόρπια.
Υπάρχουν επίσης διάφορα κινέζικα γλυκά που επίσης ενσωματώνουν είτε κόκκινα φασόλια είτε φασόλια mung. Αυτό, φυσικά, εξαιρεί πράγματα όπως τα φασόλια σόγιας που χρησιμοποιούνται τόσο φρέσκα (ως edamame) όσο και σε διάφορες σάλτσες και καρυκεύματα που κυμαίνονται από σάλτσα σόγιας έως miso και διάφορα καρυκεύματα που έχουν υποστεί ζύμωση που βρίσκονται σε όλη τη νοτιοανατολική Ασία και τη βορειοανατολική Ινδία.
Το Tempeh και το tofu παρασκευάζονται επίσης από σπόρους σόγιας και αυτό δείχνει πόσο ευέλικτα και απαραίτητα είναι τα φασόλια σε διάφορες κουζίνες παγκοσμίως. Είτε λοιπόν απολαμβάνετε ένα ωραίο αχνιστό μπολ με τσίλι είτε ένα ιαπωνικό γλυκό, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γιορτάσετε τα ταπεινά φασόλια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια