Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mickey Mouse 1928

Ο Μίκυ Μάους είναι ένας χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε το 1928 από τους Walt Disney και Ub Iwerks . Η μακροχρόνια μασκότ της The Walt Disney Company , ο Μίκυ είναι ένα ανθρωπόμορφο ποντίκι που συνήθως φοράει κόκκινο σορτς, μεγάλα κίτρινα παπούτσια και λευκά γάντια. Έχοντας έμπνευση από προσωπικότητες του βωβού κινηματογράφου , όπως ο Αλήτης του Τσάρλι Τσάπλιν , ο Μίκυ χαρακτηρίζεται παραδοσιακά ως ένας συμπαθητικός αουτσάιντερ που τα καταφέρνει με την ταλαιπωρία και την εφευρετικότητα.
Η ιδιότητα του χαρακτήρα ως μικρού ποντικιού προσωποποιήθηκε μέσω του μικρού του αναστήματος και της φωνής του φαλτσέτο, το τελευταίο από τα οποία αρχικά παρείχε η Disney. Ο Μίκυ είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και παγκοσμίως αναγνωρισμένους φανταστικούς χαρακτήρες όλων των εποχών στον κόσμο.
Δημιουργημένος ως αντικατάσταση ενός προηγούμενου χαρακτήρα της Disney, του Oswald the Lucky Rabbit , ο Μίκυ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο μικρού μήκους Plane Crazy , κάνοντας το ντεμπούτο του στη μικρού μήκους ταινία Steamboat Willie (1928), ένα από τα πρώτα κινούμενα σχέδια ήχου . Αρχικά ο χαρακτήρας επρόκειτο να ονομαστεί "Mortimer Mouse", μέχρι που η Lillian Disney πρότεινε αντ 'αυτού τον "Mickey" κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με το τρένο. Ο χαρακτήρας εμφανίστηκε σε περισσότερες από 130 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των The Band Concert (1935), Brave Little Tailor (1938) και Fantasia (1940). Ο Μίκυ εμφανίστηκε κυρίως σε ταινίες μικρού μήκους, αλλά και περιστασιακά σε ταινίες μεγάλου μήκους. Δέκα από τα κινούμενα σχέδια του Μίκυ προτάθηκαν για τοΒραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων , ένα από τα οποία, το Lend a Paw , κέρδισε το βραβείο το 1941 . Το 1978, ο Μίκυ έγινε ο πρώτος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που είχε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ .
Ξεκινώντας το 1930, ο Μίκυ έχει επίσης εμφανιστεί εκτενώς σε κόμικς και κόμικς. Το κόμικς του Μίκυ Μάους , που σχεδιάστηκε κυρίως από τον Φλόιντ Γκότφρεντσον , έτρεξε για 45 χρόνια. Ο Μίκυ έχει επίσης εμφανιστεί σε κόμικς όπως το Μίκυ Μάους , το Topolino της Disney Ιταλίας και το MM – Μίκυ Μάους Μυστήριο Περιοδικό και Μάγοι του Μίκυ . Ο Μίκυ συμμετέχει επίσης σε τηλεοπτικές σειρές όπως το The Mickey Mouse Club (1955–1996) και άλλες. Εμφανίζεται σε άλλα μέσα όπως τα βιντεοπαιχνίδια καθώς και το merchandising και είναι ένας συναρπαστικός χαρακτήρας στα πάρκα της Disney.
Ο Μίκυ εμφανίζεται γενικά μαζί με τη φίλη του Μίνι Μάους , τον κατοικίδιο σκύλο του Πλούτωνα , τους φίλους του Ντόναλντ Ντακ και Γκούφυ , και τον εχθρό του Πιτ , μεταξύ άλλων. Αν και αρχικά χαρακτηρίστηκε ως ένας αναιδής αξιαγάπητος απατεώνας , ο Μίκυ μετονομάστηκε με την πάροδο του χρόνου ως ένας ωραίος τύπος , που συνήθως θεωρείται ως ένας ειλικρινής και γενναίος ήρωας . Το 2009, η Disney άρχισε να μετονομάζει ξανά τον χαρακτήρα δίνοντας λιγότερη έμφαση στη φιλική, καλοπροαίρετη περσόνα του και επαναφέροντας τις πιο περιπετειώδεις και πεισματάρες πλευρές της προσωπικότητάς του, ξεκινώντας με το βιντεοπαιχνίδι Epic Mickey .

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια