Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mahayana New Year

Η Πρωτοχρονιά Μαχαγιάνα γιορτάζεται από τους Βουδιστές σε όλο τον κόσμο. Ο όρος Μαχαγιάνα περιλαμβάνει βουδιστικές ιδεολογίες και φιλοσοφίες. Η Μαχαγιάνα είναι ένας από τους δύο κύριους κλάδους του Βουδισμού και ασκείται κυρίως στη Βορειοανατολική Ασία - Κίνα, Ιαπωνία, Θιβέτ, Ταϊβάν, Μογγολία και Κορέα. Κάθε περιοχή έχει τα δικά της έθιμα και παραδόσεις για την άσκηση του Βουδισμού Μαχαγιάνα. 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΜΑΧΑΓΙΑΝΑ
Στα αγγλικά, Mahayana σημαίνει «Μεγάλο όχημα». Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους από πιστούς οπαδούς του Βουδισμού. Ο κλάδος της θρησκείας Μαχαγιάνα ασκείται σε όλο τον κόσμο.
Η πεποίθηση των Βουδιστών Μαχαγιάνα είναι ότι η φώτιση ή η αιώνια Νιρβάνα μπορεί να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου. Αυτή η κατάσταση φώτισης δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από μοναχούς, αλλά και από τακτικούς βουδιστές ασκούμενους. Ο απώτερος στόχος είναι να αξιοποιήσουν όλοι την ευκαιρία της φώτισης.
Οι ημερομηνίες της Πρωτοχρονιάς Μαχαγιάνα διαφέρουν για κάθε χώρα με βάση τα ήθη και τις παραδόσεις τους. Ενώ ορισμένοι Βουδιστές Μαχαγιάνα παρατηρούν τον εορτασμό την 1η Ιανουαρίου παράλληλα με το Γρηγοριανό νέο έτος, άλλοι περιμένουν την πανσέληνο του Ιανουαρίου. Η γιορτή σηματοδοτείται με εκτενή προσευχή και τιμή στους θεούς του Βουδισμού. Τα αγάλματα των θεών δείχνουν επίσης σεβασμό λούζοντάς τα. Οι ναοί επισκέπτονται τη Βουδιστική Πρωτοχρονιά και τραγουδούν τραγούδια πνευματικότητας στις θεότητες. Τα κεριά ανάβουν επίσης ως σύμβολο ευτυχίας και τύχης για το νέο έτος. 
Το Βουδιστικό Νέο Έτος είναι επίσης μια εποχή για εσωτερίκευση και αυτοστοχασμό. Τα διδάγματα από τα λάθη του παρελθόντος αντλούνται και ο στόχος είναι να γίνετε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Η καλή τύχη ενισχύεται επίσης με τον καθαρισμό και τη διακόσμηση των σπιτιών και με την αγορά δώρων για άλλους. Η γιορτή δεν είναι βαρετή, με μεγάλα γλέντια και πυροτεχνήματα τα μεσάνυχτα. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια