Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Drinking Straw Day / Γιορτή για τα καλαμάκια πόσης

Τα καλαμάκια που χρησιμοποίησε ποτέ ο άνθρωπος κατασκευάστηκαν από τους Σουμέριους και πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν συχνότερα για την κατανάλωση μπύρας, η οποία εκείνη την εποχή περιείχε πολλά στερεά υποπροϊόντα της διαδικασίας ζύμωσης. Χιλιάδες χρόνια αργότερα, το 1800, το καλαμάκι από χόρτο σίκαλης έγινε δημοφιλές επειδή ήταν φθηνό και μαλακό. Δυστυχώς είχε και την τάση να μετατρέπεται σε χυλό στο υγρό.
Μια μέρα, ενώ έπινε ένα julep μέντας, ο εφευρέτης Marvin C. Stone απογοητεύτηκε ιδιαίτερα από τις ελλείψεις των καλαμιών, καθώς η γεύση της σίκαλης αναμειγνύεται με αυτή του ποτού του, δίνοντάς του μια χλοώδη γεύση. Κατόπιν κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το μοντέρνο καλαμάκι το 1888. Το πρώτο καλαμάκι που έφτιαξε η Stone ήταν απλώς χαρτί τυλιγμένο γύρω από ένα μολύβι για να φτιάξει έναν λεπτό σωλήνα και στη συνέχεια έβγαλε το μολύβι από τη μία άκρη και έβαλε κόλλα ανάμεσα στις λωρίδες.
Αυτό ήταν ήδη μια μεγάλη βελτίωση στο καλαμάκι χόρτου σίκαλης, καθώς δεν προσέδιδε καμία γεύση στο ποτό που καταναλώνονταν. Ο Στόουν αργότερα βελτίωσε περαιτέρω την εφεύρεσή του φτιάχνοντας μια μηχανή που θα κάλυπτε το εξωτερικό του χαρτιού με κερί για να το συγκρατεί, έτσι ώστε η κόλλα να μην διαλύεται στο Bourbon που του άρεσε να πίνει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια