Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέντε απλά μυστικά για το ζώδιό σου

ΚΡΙΟΣ
1. Αντί να ανταγωνίζεσαι με άλλους, ανταγωνίσου με τον καλύτερο εαυτό σου. Μπορεί οι υπόλοιποι άνθρωποι να αποτελούν ένα μέτρο σύγκρισης, αλλά εσύ χρησιμοποίησε σαν μέτρο τις δικές σου καλύτερες επιδόσεις. 
2. Βοήθησε τους γύρω σου, καθοδήγησέ τους, κάνε τους να γίνονται καλύτεροι. Όσο δίνεις τόσο θα παίρνεις, και σε υποστήριξη και σε αγάπη. 
3. Άρχισε να αξιολογείς τα μαθήματα που παίρνεις από τα λάθη σου. Δεν χρειάζεται ούτε να αναζητείς τον φταίχτη έξω από σένα, ούτε να κατηγορείς τον εαυτό σου. Τα λάθη είναι σκαλοπάτια για την επιτυχία μας. 
4. Προσπάθησε για μια ολόκληρη ώρα να μη μιλήσεις με κανέναν. Η εξωτερική σιωπή είναι μια άσκηση αυτοπειθαρχίας και επιπλέον σε βοηθά να αφουγκραστείς λίγο τον εαυτό σου. 
5. Πάρε ένα χαρτί και γράψε όλα τα πράγματα για τα οποία σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή αισθάνεσαι χαρά και ευγνωμοσύνη, επειδή υπάρχουν στη ζωή σου. 

ΤΑΥΡΟΣ
1. Επικέντρωσε την προσοχή και τη δράση σου στα πράγματα που μπορείς να ελέγξεις και άσε τα υπόλοιπα να πάρουν μόνα τους τον δρόμο τους. Είναι αντιπαραγωγικό και φθοροποιό το να ασχολείσαι με ό,τι δεν είναι στο χέρι σου να επηρεάσεις. 
2. Ρίσκαρε για τις ιδέες και τα όνειρά σου. Δεν θα σου δώσει κανείς τις ευκαιρίες, πρέπει να τις πάρεις μόνος σου. Κι αν δεν πετύχεις, τουλάχιστον θα έχεις μάθει κάτι. 
3. Δοκίμασε να μαγειρέψεις ένα ολόκληρο γεύμα αποκλειστικά και μόνο με λαχανικά, χωρίς ζάχαρη ή επεξεργασμένα πρόσθετα. Μπορείς να βρεις αμέτρητες τέτοιες συνταγές. 
4. Μην παρασύρεσαι στην καθιστική ζωή. Φρόντισε να περπατάς τουλάχιστον μισή ώρα με τρία τέταρτα την ημέρα. Κάνει καλό στη σιλουέτα, στη διάθεση και στο μυαλό. 
5. Άρχισε να ακούς την εσωτερική σου φωνή. Δηλαδή τη διαίσθησή σου. Η καρδιά σου ξέρει πάντα τι είναι το σωστό. Εμπιστεύσου την. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
1. Αφιέρωνε τον χρόνο σου στους σωστούς ανθρώπους. Εκείνους που σε αγαπούν, σε εκτιμούν, σε ωθούν να βελτιώνεσαι. Εκείνους που σε κάνουν να νιώθεις ευχαρίστηση και σε γεμίζουν ζωντάνια. Μη σπαταλιέσαι σε ανούσιες συναναστροφές. 
2. Στείλε ένα ευχαριστήριο μήνυμα σε τρία άτομα που σε βοήθησαν ή επέδρασσαν στη ζωή σου με ένα θετικό τρόπο. Ακόμα κι αν πρόκειται για πρόσωπα από το αρκετά μακρινό παρελθόν. 
3. Αυτή τη στιγμή, σήκω, τεντώσου και χαλάρωσε τους ώμους σου. Είναι ακριβώς το ευαίσθητο σημείο του ζωδίου σου. 
4. Για μια ολόκληρη μέρα βάλε το κινητό σου στο «αθόρυβο». Καταπληκτική αποτοξίνωση για τα αυτιά και το μυαλό σου. 
5. Δοκίμασε μια μέρα να κάνεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς με διαφορετικό τρόπο. Άλλαξε τη σειρά της πρωινής σου ετοιμασίας, βρες μια αλλιώτικη διαδρομή ή μέσον για να πας στη δουλειά, φάε κάτι που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
1. Χρησιμοποίησε τη δημιουργική φαντασία σου για να οραματιστείς τον εαυτό σου όσο καλύτερος θα μπορούσε να είναι σε μυαλό, εμφάνιση, ικανότητες και κατάσταση ζωής. Δες το μέσα στο νου σου σαν να είναι ήδη έτσι. 
2. Για μια μέρα απόφυγε τα γαλακτοκομικά, τα σιτηρά, τη σόγια και τα αυγά. Αν σε κάνει να νιώθεις καλά αυτό, συνέχισέ το για μερικές μέρες. 
3. Βλέπε την ευχάριστη πλευρά ακόμα και στις πιο ζόρικες καταστάσεις. Θύμιζε στον εαυτό σου πως κάτι τέτοια είναι που σε κάνουν πιο δυνατό και ώριμο. 
4. Κράτα την προσοχή σου στο παρόν και μην ξεχνιέσαι με σκέψεις για γεγονότα του παρελθόντος και πιθανότητες του μέλλοντος. Η ζωή συμβαίνει στο «τώρα» . 
5. Μην αφήσεις να περάσει ούτε μέρα που να μην κάνεις κάτι, έστω και μικρό, που θα σε φέρει πιο κοντά σε κάποιον ή κάποιους στόχους σου.  

ΛΕΩΝ
1. Δίδαξε κάτι στο οποίο είσαι καλός σε κάποιον ή κάποιους, χωρίς να πάρεις κανένα αντίτιμο γι’ αυτό. 
2. Μάθε να χαίρεσαι με τις νίκες των άλλων. Ακόμα κι αν θα ήθελες το τρόπαιο να είναι δικό σου, άφησε να υπερισχύσουν η εκτίμηση και ο θαυμασμός σου για το πώς καταπληκτικοί άνθρωποι κάνουν σπουδαία πράγματα. 
3. Ξύπνα νωρίς, στάσου ξυπόλητος και παρατήρησε τον ήλιο να ανατέλλει. Αυτό εναρμονίζει το εσωτερικό ρολόι σου της μέρας-νύχτας, σου δίνει ενέργεια, διώχνει το στρες. 
4. Θυμήσου απ’ όταν ήσουν παιδί τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις. Προσπάθησε να ικανοποιήσεις έστω και ένα κομμάτι αυτής της επιθυμίας. 
5. Σκέψου πόσο πλούσιος είσαι ακριβώς τώρα. Δεν κοιμήθηκες πεινασμένος χθες, έχεις μια στέγη και αρκετές αλλαξιές ρούχα. Δεν απειλείται η ζωή σου, διαθέτεις πόσιμο νερό, ξέρεις ανάγνωση, μπαίνεις στο Ίντερνετ. Αναλογίσου πόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν τα έχουν όλα αυτά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
1. Δώσε προτεραιότητα στη δική σου ευτυχία. Φρόντιζε για το καλό των άλλων, όχι όμως και εις βάρος των δικών σου αναγκών. Άλλωστε, αν είσαι εσύ «καλυμμένος», θα μπορείς να τους προσφέρεις περισσότερα. 
2. Κάνε αγκαλίτσες! Οι αγκαλιές και τα χάδια είναι θεραπευτικά. Για 10 δευτερόλεπτα κράτησε στην αγκαλιά σου το ταίρι σου, ένα παιδάκι, ένα ζωάκι, ένα φίλο σου. 
3. Γράψε ένα κείμενο για τον εαυτό σου, που να περιέχει μόνο επαίνους και εγκώμια. Γίνε εσύ ο μεγαλύτερος θαυμαστής σου. Πόσο δύσκολο θα σου ήταν; 
4. Άρχισε να δέχεσαι τα άτομα και τα πράγματα, όταν είναι κάτι λιγότερο από τέλεια. Αυτό δεν σημαίνει να συμβιβάζεσαι με τη μετριότητα. Απλώς αξιολόγησε και αποδέξου ό,τι δεν μπορεί να γίνει καλύτερο. 
5. Πίστεψε πως είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα στη ζωή σου. Μην αφήνεις την αμφιβολία και την ανασφάλεια να σου τρώνε χρόνο και ενέργεια. Έχεις αρκετό ρεαλισμό για να κρίνεις σωστά και να προχωρήσεις. 

ΖΥΓΟΣ
1. Ξεκίνα να είσαι ο εαυτός σου, αυθεντικά και περήφανα. Γίνε η καλύτερη εκδοχή σου, με τους δικούς σου όρους. Αγνόησε τα κριτήρια των άλλων και κρίνε μόνο εσύ το πώς θέλεις να είσαι. 
2. Παίξε με ένα σκύλο, δικό σου, του γείτονα. Πάρε αγκαλιά μια γάτα και απόλαυσε το χαλαρωτικό και θεραπευτικό γουργούρισμά της. Τα ζώα είναι το καλύτερο ηρεμιστικό. 
3. Πάρε απόφαση ότι την ευτυχία σου θα τη δημιουργήσεις μόνο εσύ και μην περιμένεις να σου τη χαρίσει κάποιος άλλος. Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στη ζωή σου. 
4. Είναι γνωστή η φιλαρέσκειά σου, αλλά δοκίμασε να παραλείπεις πότε πότε όλα εκείνα τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς. Αν είσαι γυναίκα, βγες χωρίς μακιγιάζ, αν είσαι άντρας μη βάλεις τζελ στα μαλλιά ή κολόνια. 
5. Σύστησε τον έναν στον άλλο δυο φίλους σου που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, αλλά που θεωρείς ότι θα ταίριαζαν για παρέα. Ακόμα και για ζευγάρι. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
1. Μάθε να συγχωρείς τους άλλους και τον εαυτό σου. Αυτό σε ελευθερώνει από πολύ πόνο. Συγχώρεση δεν σημαίνει να ξεχνάς. Σημαίνει να αφήνεις πίσω σου την πικρία και να συνεχίζεις τη ζωή σου. 
2. Όταν κάτι σε στρεσάρει, μην αντιστέκεσαι σε αυτό το συναίσθημα. Απλώς δέξου το, χωρίς να το πολεμάς. Προσπάθησε μόνο να το παρατηρείς. Θα δεις πόσο θα μετριαστεί. 
3. Κλείσε για μερικές ώρες την τηλεόραση απόψε και διάβασε ένα βιβλίο. Το να καθηλώνεσαι για πολύ μπροστά στην τηλεόραση, προκαλεί άγχος και δυσφορία, ακόμα κι αν δεν παρακολουθείς ειδήσεις ή θρίλερ. 
4. Παίρνε ευτυχία από τις μικρές στιγμές και μην την περιμένεις μόνο από τα μεγάλα και σημαντικά, όπως ένας έρωτας ή μια προαγωγή. Ευτυχία είναι και να απολαμβάνεις τον καφέ σου στη λιακάδα. 
5. Φρόντισε τις πιο σημαντικές σου σχέσεις. Καλλιέργησέ τις, προστάτεψέ τις, κάνε ό,τι χρειάζεται για να μένουν ζωντανές και ουσιαστικές. Αυτές είναι ο θησαυρός σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ
1. Κάθε πρωί ξύπνα νωρίτερα και δίνε στον εαυτό σου μισή ώρα ηρεμίας, π.χ. διαβάζοντας, κάνοντας γυμναστική ή κάτι άλλο που σου αρέσει. Θα σου δώσει περισσότερες δυνάμεις από τον ύπνο που θα θυσιάσεις. 
2. Παρατήρησε πότε σε κυριεύει το στρες και κάνε μικρές ανάπαυλες. Σταμάτα αυτό που κάνεις, πάρε βαθιές, ήρεμες αναπνοές, βγες και περπάτησε, ώστε να ξαναέρθεις στα… ίσα σου. 
3. Κάνε σχέσεις για τους σωστούς λόγους. Με ανθρώπους ευγενείς, ειλικρινείς, δοτικούς, που αντανακλούν όχι μόνο το πρόσωπο που είσαι αλλά και το πρόσωπο που θέλεις να γίνεις. 
4. Παίρνε την απόλυτη ευθύνη της ζωής σου για τις επιλογές και τα λάθη σου, με επίγνωση και προθυμία να βελτιώσεις ό,τι χρειάζεται. Αν δεν πάρεις εσύ την ευθύνη, θα την παίρνουν άλλοι για λογαριασμό σου. Και τότε, αντίο ελευθερία. 
5. Αντιμετώπιζε τα προβλήματά σου κατά πρόσωπο και μην τα αγνοείς ή περιμένεις να φύγουν μόνα τους. Δεν είναι… συνάχι να περάσουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
1. Απόλαυσε ό,τι ήδη έχεις, χωρίς να σκέφτεσαι όσα ακόμα θα ήθελες να αποκτήσεις. Διαφορετικά πάντα θα κυνηγάς αυτό το κάτι παραπάνω. 
2. Όταν τρως, κάνε το ήρεμα και συνειδητά. Όχι μπροστά στην τηλεόραση, ούτε στο κομπιούτερ. Αν είσαι με παρέα, μη λύνεις τα προβλήματά σου στο τραπέζι. 
3. Μείνε ανοιχτός στις καινούργιες φιλίες. Συχνά με τους ανθρώπους που γνωρίζαμε από παλιά δεν μπορούμε να συμβαδίσουμε πια και αποξενωνόμαστε. Εμπιστεύσου το κριτήριό σου και αγκάλιασε τις νέες γνωριμίες. 
4. Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Φρόντισε κάθε μέρα να περνάς λίγη ώρα σε ανοιχτούς χώρους. Ακόμα και πηγαίνοντας μια βόλτα στο παρκάκι της γειτονιάς. 
5. Μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, π.χ. στις 3 το μεσημέρι, σταμάτα οτιδήποτε κάνεις. Για μερικά λεπτά, κοίτα γύρω σου, εξέτασε λεπτομερειακά τον χώρο σαν να τον βλέπεις για πρώτη φορά, άνοιξε τις αισθήσεις σου στους ήχους και τις μυρωδιές. Και μετά συνέχισε τη δουλειά σου. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
1. Πήγαινε για ύπνο μισή ώρα νωρίτερα, αντί να χαζο-ξενυχτάς μπροστά στην τηλεόραση. Κάνε το για μια βδομάδα και δες τη διαφορά επάνω σου. 
2. Γίνε πιο ανοιχτός ως προς αυτά που αισθάνεσαι. Παραδέξου ότι πληγώθηκες, μίλησε με τους κοντινούς σου, πες την αλήθεια. Και μόνο με το να τα βγάλεις από μέσα σου, θα νιώσεις καλύτερα. 
3. Παίξε ένα παιχνίδι με τα παιδάκια, δικά σου ή άλλων, που το λένε… διαλογισμό. Θα το απολαύσετε όλοι. Τα μικρά παραδόξως είναι πολύ δεκτικά σε κάτι τέτοια. 
4. Προσπάθησε να ασκείς όσο πιο συχνά γίνεται το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης. Όχι μόνο για όσα έχεις, αλλά και για όσα περιμένεις και πιστεύεις ότι θα σου δοθούν. Είναι ένα βασικό μυστικό της ευτυχίας. 
5. Δοκίμασε για μια μέρα η ζάχαρη που θα φας να προέρχεται μόνο από φρούτα. Θα δεις μεγάλη διαφορά στην ενεργητικότητα και στη διάθεσή σου. 

ΙΧΘΕΙΣ
1. Προσπάθησε να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για τα πάντα. Για το τι είναι εντάξει, τι χρειάζεται να αλλάξει, τι θέλεις να πετύχεις, ποιος θέλεις να γίνεις. Να είσαι ξεκάθαρος με κάθε πλευρά της ζωής σου. 
2. Άρχισε να ασχολείσαι με κάποια μορφή εκγύμνασης που να συνδυάζει τη συγκέντρωση του νου με την κίνηση. Για παράδειγμα γιόγκα ή τάι-τσι. 
3. Παρατήρησε πως μιλάς στον εαυτό σου, στον εσωτερικό σου διάλογο. Πώς θα σου φαινόταν αν κάποιος άλλος σου απευθυνόταν έτσι; Αν δεν σε αγαπάς εσύ, κανένας άλλος δεν θα το κάνει. 
4. Ανανέωσε τις μουσικές που ακούς. Κατέβασε καινούργια κομμάτια στο κινητό σου, φτιάξε καινούργια play-list και κάνε… μουσικοθεραπεία. 
5. Τροφοδότησε το νου σου με θετικές πιθανότητες. Για να κάνει κάτι το μυαλό, πρέπει πρώτα να πιστέψει πως μπορεί. Ό,τι του δίνεις, με αυτό λειτουργεί. Επικεντρώσου σε αυτό που θέλεις να συμβεί, όχι σε αυτό που φοβάσαι. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια