Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κέικ χριστουγεννιάτικο δέντρο

.

Οι κατασκευές αρέσουν στα παιδιά.

Φτιάξτε τους αυτό το κέικ που μοιάζει με χριστουγεννιάτικο δέντρο και στολίστε το όλοι μαζί.
Για 1 πενταώροφο δέντρο, Προετοιμασία: 1 ώρα, Ψήσιμο: 30΄-40΄, Αναμονή: 1 ώρα

Υλικά
Κέικ
500 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
8 αυγά
500 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
250 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη

Βουτυρόκρεμα
1 κιλό βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. ζάχαρη άχνη
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου γίνει ένα πολύ αφράτο και λευκό μείγμα, σαν κρέμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ. Τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και την αμυγδαλόσκονη.

Επιλέγουμε πέντε τσέρκια διαφορετικών διαστάσεων: 20 εκ., 17-18 εκ., 14-15 εκ., 9-12 εκ. και 4-6 εκ. Κλείνουμε τη μία πλευρά τους με αλουμινόχαρτο για να δημιουργήσουμε πάτους (προκειμένου να στερεωθούν, τσαλακώνουμε το αλουμινόχαρτο γύρω από κάθε τσέρκι). Τα ακουμπάμε σε δύο λαμαρίνες για να είναι πιο σταθερά και μοιράζουμε το μείγμα αναλογικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C (στον αέρα) για 30-40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Μπορούμε να ψήσουμε ταυτόχρονα, σε διαφορετικά ράφια. Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκαν καλά, τρυπάμε το κέντρο τους με ένα λεπτό μαχαίρι· αν βγαίνει λερωμένο, με υπολείμματα από νωπή ζύμη, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε σε άλλο σημείο. Τα βγάζουμε και μετά από λίγο τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Βουτυρόκρεμα
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα, έως ότου έχουμε ένα μαλακό και αφράτο μείγμα. Κατά διαστήματα, σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα από τις πιτσιλιές, σπρώχνοντάς τες προς τα κάτω. Προς το τέλος ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε να γίνει το χρώμα.

Συναρμολόγηση
Βάζουμε το ένα κέικ πάνω στο άλλο ξεκινώντας από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο. Τα κολλάμε μεταξύ τους χρησιμοποιώντας λίγη από τη βουτυρόκρεμα. Βάζουμε την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα σε μια σακούλα κορνέ με οδοντωτή μύτη και καλύπτουμε κάθε κέικ φτιάχνοντας κάθετες γραμμές. Μόλις τελειώσουμε, το γλυκό θα μοιάζει με δέντρο.

Διακόσμηση
Μπορούμε να το στολίσουμε με καραμελάκια, πέρλες σοκολάτας, τρούφα, μπισκότα με χριστουγεννιάτικα σχέδια (Pepparkakor), στολίδια από μαρέγκα ή Στεφάνια από νιφάδες ρυζιού.
Παρλιάρος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια