Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Day of the Cowboy/ Ημέρα του Καουμπόη

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας του Καουμπόη 
Μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, πολλοί άνδρες μετακόμισαν δυτικά αναζητώντας τρόπους να εργαστούν και να βγάλουν τα προς το ζην. Ένα από τα αξιοθέατα των αμερικανικών συνόρων ήταν η σχετική ελευθερία, καθώς και η επιλογή να γίνουν καουμπόηδες που θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε βοοειδή ελεύθερης βοσκής. 
Η «Άγρια Δύση», ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1860 έως το τέλος του 19ου αιώνα, έγινε μια εποχή λίγο χάους στα σύνορα όπου οι συμμορίες εγκληματιών αναπαράγονταν εύκολα. Οι διαβόητοι καουμπόηδες, όπως ο Billy the Kid, ο Jesse James, ο Butch Cassidy και ο John Wesley Hardin ήταν παράνομοι που διέπραξαν διάφορες ληστείες, θρόισμα βοοειδών και ακόμη και φόνο.

Πρώτη χορηγία στη Γερουσία των ΗΠΑ το 2005, η Εθνική Ημέρα του Καουμπόη έγινε αρχικά από τον Αμερικανό Γερουσιαστή του Ουαϊόμινγκ εκείνη την εποχή, Κρεγκ Τόμας.

Ο πρώην πρόεδρος Μπους είπε το εξής για την Εθνική Ημέρα του Καουμπόη: «Γιορτάζουμε τον Καουμπόη ως σύμβολο της μεγάλης ιστορίας της αμερικανικής Δύσης. Η αγάπη του Καουμπόη για τη γη και η αγάπη για τη χώρα είναι παραδείγματα για όλους τους Αμερικανούς».

Χρονολόγιο Εθνική Ημέρα του Καουμπόη 1725
Ο όρος «καουμπόη» χρησιμοποιείται για πρώτη φορά 
Ο Τζόναθαν Σουίφτ χρησιμοποιεί τη λέξη στο διάσημο βιβλίο του, Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ, αλλά στην πραγματικότητα σημαίνει απλώς ένα αγόρι που φροντίζει τις αγελάδες. 

Μέσα του 1800
Η περίοδος της «Άγριας Δύσης» ξεκινά
Μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο, πολλοί άντρες κατευθύνονται στο Τέξας, όπου τα βοοειδή ελεύθερης βοσκής είναι διαθέσιμα για κάθε καουμπόη που θέλει να τα συγκεντρώσει - και η δημοτικότητα της κατανάλωσης βοείου κρέατος αυξάνεται.

1875
Ο «Billy the Kid» συλλαμβάνεται για πρώτη φορά 
Αυτός ο διαβόητος εγκληματίας καουμπόη είναι οπλομάχος, δολοφόνος, φυγάς, θρόισμα βοοειδών και τελικά πεθαίνει σε νεαρή ηλικία 21 ετών.

1930
Ο Τζον Γουέιν εμφανίζεται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο 
Το Big Trail είναι η πρώτη ταινία που κάνει ο ηθοποιός "Duke" Morrison σε μια σειρά από περισσότερες από 75 ταινίες κατά τη διάρκεια της ζωής του.

1960
Ιδρύονται οι Dallas Cowboys 
Στις πρώτες μέρες του National Football League (NFL), το franchise Dallas Cowboys ιδρύθηκε και έγινε μια εξαιρετικά δημοφιλής ομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια