Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εξωπραγματικά μέρη στον κόσμο

Ένα από αυτά είναι στην Ελλάδα, και μοιάζει πραγματικά σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας!
Η φύση δημιουργεί τα μεγαλύτερα έργα τέχνης! Μια φράση που πολλές φορές έχεις ακούσει ή έχεις πει, κοιτώντας ένα τοπίο που μοιάζει να είναι εξωπραγματικό! Όσο οι άνθρωποι προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε δεξιότητες και ταλέντα, η φύση όντως έχει δημιουργήσει τοπία που είναι εκπληκτικά! Από την Ελλάδα μέχρι την Αυστραλία, και από την Ισλανδία μέχρι την Αργεντινή, υπάρχουν παντού μοναδικά τοπία να ανακαλύψεις! 
Συγκεντρώσαμε μερικά παρακάτω, αφενός για να γεμίσουμε τα μάτια σας με υπέροχες εικόνες, και αφετέρου για να σας παρακινήσουμε να ταξιδέψετε σε ένα από αυτά! 
Το Skaftafell της Ισλανδίας
Η Ισλανδία είναι γνωστή για τα εξωπραγματικά τοπία της, και εννοείται θα είχε μια θέση εδώ. Διαλέξαμε το παγωμένο αυτό σπήλαιο, που είναι τόσο μεγάλο όσο φαίνεται, και τόσο εντυπωσιακό που αξίζει να ταξιδέψεις μέχρι εκεί για να το δεις από κοντά!
Το Pamukkale της Τουρκίας
Σε αυτήν εδώ την περιοχή, υπάρχουν αυτές οι θερμές πηγές που είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και μοιάζουν με ένα πραγματικά εξωπραγματικό τοπίο. Τα ζεστά νερά που αναβλύζουν από εκεί, έχουν ευεργετικές ιδιότητες και εννοείται αξίζει να πάτε μέχρι τη γειτονική χώρα για τις δείτε από κοντά!
Η Grand Prismatic πηγή, στο Γουαϊόμινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών
Η Μεγάλη Πρισματική Άνοιξη (όπως είναι το όνομα της στα Ελληνικά) είναι μέσα στο τεράστιο Εθνικό Πάρκο Yellowstone και είναι η μεγαλύτερη ιαματική πηγή στις Ηνωμένες Πολιτείες και η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο. Είναι ξεκάθαρο από τις φωτογραφίες ότι είναι όντως εξωπραγματική! 
Το Όρος Roraima στη Νότια Αμερική
Σε υψόμετρο 2.810 μ το Όρος Ροράιμα, είναι ένα από τα ψηλότερα του οροπέδιο Pakaraima της Νότιας Αμερικής. Σίγουρα μια επίσκεψη εδώ, απαιτεί αρκετές ώρες πεζοπορίας, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που το κάνουν καθημερινά και όλο και κάτι θα ξέρουν! Το εξωπραγματικό εδώ, είναι ότι είσαι κυριολεκτικά μέσα στα σύγνεφα! 
Το Vinicunca στο Περού
Και εδώ είναι δύσκολα τα πράγματα για να φτάσεις, όμως αν είσαι αποφασισμένος και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείς! Το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει μιας και το Vinicunca ή αλλιώς Rainbow Mountain είναι για κάποιους όνειρο ζωής!
Οι Arctic Guards, στη Φινλανδία
Ένα ακόμα φυσικό φαινόμενο που είναι σίγουρο ότι αν το δεις από κοντά, σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό! Κατά τους χειμερινούς μήνες σε μια περιοχή της Λαπωνίας, τα δέντρα καλύπτονται με πάγο και χιόνι με τέτοιο τρόπο που δημιουργούνται αυτά τα εντυπωσιακά σχήματα. Ο μύθος λέει ότι είναι οι φρουροί της Αρκτικής, και προσέχουν την πόλη! 
To Wave Rock στην Αυστραλία
300 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά του Περθ, στη δυτική Αυστραλία, ένα ακόμα φυσικό έργο τέχνης είναι πόλος έλξης τουριστών και όχι μόνο. Το γιγάντιο Wave Rock είναι αυτό που λέει το όνομα του, ένας βράχος σε σχήμα κύμα! Το "κύμα" έχει ύψος 15 μέτρα και μήκος περίπου 110 μέτρα και σχηματίζει τη βόρεια πλευρά ενός μοναχικού λόφου. Ο λόγος είναι γνωστός ως Hyden Rock.
Το Γεωλογικό Πάρκο Φαρακλού, στη Λήμνο
Η Λήμνος είναι το νησί με τη μοναδική έρημο στην Ευρώπη, έχει την τεράστια Αλυκή επίσης είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή τους καλοκαιρινούς μήνες, και έχει και το Φαλακρό που είναι όντως κάτι εξωπραγματικό! Αυτοί οι βραχώδεις σχηματισμοί πιστεύεται ότι δημιουργήθηκαν από την τρεχούμενη καυτή λάβα, που ανάβλυζε από τα ηφαίστεια, που ήταν ενεργά στη Λήμνο, πριν από χιλιάδες χρόνια. Όπως και να χει, είναι κάτι που πρέπει να δεις από κοντά, και είναι όντως κοντά... σε σχέση με το παραπάνω φυσικό τοπίο της Αυστραλίας!
Οι κήποι Kawachi Fuji
5 ώρες από το Τόκιο υπάρχει ένας λουλουδένιος παράδεισος, που όντως μοιάζει εξωπραγματικός! Οι Kawachi Fuji Gardens στην Kitakyushu της Ιαπωνίας, είναι ένα από τα πιο χρωματιστά μέρη του κόσμου και δικαιωματικά αξίζουν τη θέση τους, στη λίστα μας! Οι κήποι φιλοξενούν περίπου 150 ανθισμένα φυτά Βιστερία, σε περίπου 20 διαφορετικά χρώματα! Ιδανική εποχή για να βρεθείτε εκεί, είναι τέλη Απριλίου, με αρχές Μαΐου.
Η Darvaza gas crater, στο Τουρκμενιστάν
Εδώ δε μιλάμε για φυσικό τοπίο, αλλά για ένα ανθρώπινο λάθος που προκάλεσε αυτό το εξωπραγματικό -και μόνιμα φλεγόμενο- τοπίο! Όλα ξεκίνησαν το 1971, όταν ερευνητές από τη Σοβιετική Ένωση στην προσπάθειά τους να ανοίξουν μια τρύπα στο έδαφος, εντόπισαν μια σπηλιά φυσικού αερίου. Το έδαφος στο συγκεκριμένο σημείο κατέρρευσε, αποκαλύπτοντας έναν κρατήρα διαμέτρου 70 μέτρων. Οι ερευνητές φοβήθηκαν ότι το άνοιγμα αυτό, θα απελευθέρωνε στην ατμόσφαιρα δηλητηριώδη αέρια, και έτσι αποφάσισαν να βάλουν φωτιά. Δεν υπολόγισαν ότι η φωτιά αυτή θα κρατάει πάνω από 50 χρόνια. Ναι, αυτή η φωτιά καεί από τότε, μέχρι σήμερα και έχει κάνει το σημείο, τουριστική ατραξιόν! 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια