Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μίνως Κυριακού 1942-2017 ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1

Γέννηση: 31 Μαΐου 1942, Πόρος, Πόρος Απεβίωσε: 2 Ιουλίου 2017, Αθήνα
Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του ΑΝΤ1
Ήταν 75 ετών - Ήταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα
Το Σάββατο βρέθηκε στο γάμο του γιου του και την Παρασκευή είχε βαφτίσει το εγγονάκι του
Τα τελευταία χρόνια είχε πρόβληματα υγείας
Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ιδιωτικής τηλεόρασης, ο ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1 Μίνως Κυριακού έφυγε από τη ζωή στα 75 του χρόνια. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή το απόγευμα της Κυριακής (02.07.2017), βυθίζοντας πένθος όχι μόνο τον όμιλο αλλά και όσους τον γνώριζαν.
Ο Μίνως Κυριακού ήταν από τα ισχυρά πρόσωπα της εγχώριας τηλεοπτικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής του ΑΝΤ1 ήταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Ποιος ήταν ο Μίνως Κυριακού
Το όνομά του ήταν Μηνάς αλλά όλοι τον γνώριζαν ως Μίνωα. Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου του 1942 στον Πόρο. Ασχολήθηκε με τη ναυτιλία και έγινε ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους εφοπλιστές της χώρας. Το 1965 ίδρυσε την Athenian Tankers.
Η δραστηριότητά του στο ναυτιλιακό κλάδο αναπτύχθηκε σημαντικά, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του '80 έκανε το βήμα στο χώρο των μέσων ενημέρωσης. Πρώτα ίδρυσε τον ραδιοφωνικό σταθμό ANT1 FM 97.2 και ένα χρόνο αργότερα βγήκε στον αέρα ο τηλεοπτικός ΑΝΤ1.
Οι δραστηριότητες του Ομίλου που ίδρυσε ο Μίνως Κυριακού δεν περιορίζονται μόνον στην Ελλάδα αλλά αφορούν και στις βαλκανικές χώρες.
Η αγάπη του για τον αθλητισμό τον οδήγησε στην αγορά του ιστορικού Πανελληνίου, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια