Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ernest Hemingway 1899-1961 είχε πολλές γάτες με έξι δάχτυλα

Γέννηση: 21 Ιουλίου 1899, Όουκ Παρκ, Ιλινόι, ΗΠΑ
Απεβίωσε: 2 Ιουλίου 1961, Ketchum, Αϊντάχο, ΗΠΑ
Ελάχιστα στοιχεία της ζωής του Έρνεστ Χέμινγουεϊ θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν συμβατικά, με τον λογοτέχνη να ρίχνεται σε πεδία μαχών τριών πολέμων, να επιβιώνει δύο πτώσεων με αεροσκάφη και να βιώνει αμέτρητες οδυνηρές ερωτικές περιπέτειες.
Το μέτρο, που απουσίαζε ολοκληρωτικά από τη ζωή του, δεν θα μπορούσε να αφορά την αγάπη του στις γάτες.
Η εικόνα του αρρενωπού κυνηγού μεγάλων θηραμάτων και δεινού ψαρά δύσκολα συμβιβάζεται με εκείνη του γατόφιλου.
Η πραγματικότητα είναι, όμως, ότι ο Χέμινγουεϊ περιστοιχιζόταν από αιλουροειδή, έχοντας αποκτήσει 57 γάτες στο σπίτι του της Φίνκα Βίτζια στην Κούβα.
Το κάθε ζώο είχε το όνομά του, με την αγαπημένη του Μπόιζι να καταλαμβάνει 35 σελίδες στο μυθιστόρημα "Islands in the Stream".
Από όλες τις γάτες στη ζωή του Χέμινγουεϊ, όμως, οι πιο διάσημες είναι αυτές που επέλεξαν να ζήσουν μαζί του στο σπίτι του συγγραφέα στο Κι Ουέστ της Φλόριντα.
Το σπίτι αυτό, που ανήκε στον Χέμινγουεϊ μέχρι το θάνατό του πριν από 50 χρόνια, διέθετε μεγάλο αριθμό γατών με έξι δάχτυλα στις πατούσες τους.
Οι γάτες - όπως και οι άνθρωποι - διαθέτουν από πέντε δάχτυλα σε κάθε άκρο, οι "γάτες του Χέμινγουεϊ", όπως ονομάσθηκαν, είναι εξαδάχτυλες, με το έκτο τους δάχτυλο να βρίσκεται στη θέση του ανθρώπινου αντίχειρα στα μπροστινά τους πόδια.
Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Χέμινγουεϊ απέκτησε την πρώτη εξαδάχτυλη γάτα του, τον Σνόουμπολ, από καπετάνιο εμπορικού πλοίου στα μέσα της δεκαετίας του 1930.
Οι σημερινοί εξαδάχτυλοι τετράποδοι κάτοικοι της οικίας του Χέμινγουεϊ φαίνεται ότι είναι απόγονοι του Σνόουμπολ.
Sean Carroll
The New York Times

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια