Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γυναίκα-Μητέρα, αδελφή, κόρη, σύζυγος, φίλη…

Η γενεσιουργός δύναμη, η «μήτρα» της ζωής…
Η μορφή που σε όλο το ζωικό βασίλειο κυριαρχεί ως πηγή ζωής, φροντίδας, αγάπης, ανιδιοτέλειας, μια μορφή φωτεινή και δυνατή, που μπορεί να θυσιάσει τον εαυτό της για την επιβίωση των παιδιών της, που τους μαθαίνει τα πρώτα τους λόγια, που ξενυχτά στο προσκέφαλό τους, που φροντίζει να πάρουν την αγωγή και την παιδεία για την μετέπειτα κοινωνική τους ένταξη και ενσωμάτωση. Ένας ακούραστος «εργάτης» που δεν δικαιούται ρεπό ή σύνταξης…
Η ζωή των γυναικών έχει αλλάξει ραγδαία τα τελευταία 60 χρόνια. Η γυναίκα του σήμερα αγωνίζεται καθημερινά να ανταποκριθεί στους πολλαπλούς ρόλους που κατέχει: είναι σύζυγος, μητέρα και εργαζόμενη. Μέσα στη δύσκολη αυτή καθημερινότητα, η γυναίκα του 21ου αιώνα οφείλει να διατηρήσει την ψυχική της ισορροπία, καθώς επιστημονικές έρευνες τονίζουν πως η συναισθηματική ευεξία της μητέρας επηρεάζει άμεσα την ψυχική υγεία των παιδιών και ολόκληρης της οικογένειας. Για να υπάρχει αυτή η ισορροπία, πρέπει όλοι οι τομείς της ζωής να χαρακτηρίζονται από αρμονία.
Η σημερινή γυναίκα, προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα εντελώς αφύσικα πρότυπα της κοινωνίας για την τέλεια γυναίκα. Οφείλει να οργανώνει κάθε υποχρέωση, να σχεδιάζει τις κινήσεις της, να μελετά και να προβλέπει τις ενέργειές της. Όλα αυτά, αντλώντας από τα τεράστια αποθέματα υπομονής, επιμονής, αντοχής και δημιουργικότητας που έχει, γιατί γεννήθηκε ΓΥΝΑΙΚΑ.
Ιδιαίτερα, οι ελληνίδες μητέρες παιδιών με αναπηρία ζουν καθημερινά έναν πραγματικό Γολγοθά, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν στους πολλαπλούς ρόλους τους, χωρίς καμιά υποστήριξη από την Πολιτεία. Ειδικότερα δε, όταν αναφερόμαστε σε μητέρες παιδιών με Νοητική Αναπηρία, Σύνδρομο Down, Αυτισμό, βαριές ψυχικές και πολλαπλές αναπηρίες, τα προβλήματα εντείνονται ακόμα περισσότερο.
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι ημέρα μνήμης ή ημέρα γιορτής, είναι ημέρα αγώνα, διεκδίκησης και παγκόσμιας κοινωνικής διαμαρτυρίας, δράσης και κινητοποίησης για την ισότητα των φύλων και άρσης της αντίληψης ότι η γυναίκα είναι «το ασθενές φύλο».
Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, εκφράζει το σεβασμό της για τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραματίζει η γυναίκα σε όλα τα επίπεδα, από την πολιτική και την οικογένεια μέχρι την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και την επιστήμη. Γι΄ αυτό στηρίζει με θέρμη και με καθημερινό αγώνα τη Γυναίκα-Μητέρα ΑμεΑ, τη Γυναίκα-ΑμεΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο κ. Ι. Λυμβαίο στο 210-5236501 ή στο 6936-577899 και με τον Γ. Γραμματέα κ. Ι. Σπηλιόπουλο στο 6936-192399.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια