Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δαλάι Λάμα

Dalai Lama / Δαλάι Λάμα είναι ο τίτλος που δίνεται στον ένα από τους δύο ηγέτες του Λαμαϊσμού (Θιβετιανού Βουδισμού) (ο άλλος ηγέτης είναι ο Παντσέν Λάμα).

Ο Δαλάι - Λάμα ήταν μέχρι το 1950 ο πολιτικός αρχηγός του Θιβέτ.
Θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει στη γη τη ζωντανή ενσάρκωση του Βαδισάτβα Αβαλοκιτέσβαρα, που είναι μια από τις μορφές του Βούδα και συγκεκριμένα η μορφή του ελέους.
O Τένζιν Γκιάτζο είναι ο 14ος Δαλάι Λάμα
Η πνευματική δικαιοδοσία του Δαλάι Λάμα επεκτείνεται και πέρα από το Θιβέτ ως τη Μογγολία, σε ένα μέρος της Κίνας και στα Βασίλεια του Μπουτάν και του Σικκίμ.Μέχρι το 1959 η έδρα του Δαλάι - Λάμα ήταν η πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα. Το 1959, όταν το Θιβέτ το κατέλαβαν οι Κινέζοι, ο Δαλάι Λάμα κατέφυγε στην Ινδία.
Μετά το θάνατο του Δαλάι - Λάμα ο διάδοχός του εκλέγεται στο πρόσωπο του παιδιού, που την ώρα του θανάτου του γεννιέται και που, όπως ισχυρίζονται οι Λάμα, αναγνωρίζουν στο παιδί αυτό μερικά σημάδια που δείχνουν ότι είναι η νέα ενσάρκωση του Βούδα του Αβαλοκιτέσβαρα.
Τα επίσημα αυτά πρακτικά της ενσάρκωσης υποβάλλονταν στην Κίνα, όταν ακόμη το Θιβέτ ήταν αυτόνομη επαρχία της Κίνας και η κινέζικη κυβέρνηση επικύρωνε την ενσάρκωση και φυσικά και τη διαδοχή.
Η αίρεση των Λάμα είναι σχετικά νέα θρησκεία που ιδρύθηκε το 15ο αιώνα από το δάσκαλο του Βουδισμού Τσονν α - πα, που ο τρίτος διάδοχός του αναγνωρίστηκε από τους Μογγόλους σαν ηγεμόνας του Θιβέτ.
Ο 14ος Δαλάι Λάμα ανακοίνωσε στις 10 Μαρτίου 2011 την πρόθεσή του να παραιτηθεί από πολιτικός ηγέτης της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια