Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γλύπτης Νίκος Σωτηριάδης 1959-2015

Πολύ πρόωρα έφυγε από τη ζωή ο 56χρονος γλύπτης Νίκος Σωτηριάδης, συνδημιουργός (με τον αδελφό του Παντελή) της "Αρπαγής της Ευρώπης" που κοσμεί το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, μετά από καρδιακό επεισόδιο.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, στο Λασίθι, αλλά οι προσπάθειες των γιατρών δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

Ο Νίκος Σωτηριαδης γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης το 1959.
Ο πατέρας του, Χαράλαμπος Σωτηριάδης, με καταγωγή από το Καπίκιοϊ της Τραπεζούντας, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1923 και η μητέρα του, Ειρήνη Κουτσελάκη, κατάγεται από την Καλαμαύκα Ιεραπέτρας και είναι γεννημένη το 1936. Από μικρός, μαζί με τον αδελφό του Παντελή, βρίσκονται με κάθε ευκαιρία στο εργαστήριο του πατέρα τους όπου τους μυεί στα μυστικά της κατεργασίας των μετάλλων. Ο Νίκος βρίσκει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τη μέθοδο της σφυρηλάτησης φύλλων μετάλλου. Την τέχνη αυτή είχε μάθει ο πατέρας τους Χαράλαμπος από τον δικό του πατέρα Νικόλαο Σωτηριαδη χαλκουργό από τον Πόντο.
Ασχολήθηκε με την φωτογραφία συμμετέχοντας σε διεθνείς διαγωνισμούς, αλλά και με την μουσική, παίζοντας τρομπόνι στην Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Αγίου Νικολάου απο την ηλικία των 10 ετών. Κατόπιν σπουδάζει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μετά την θητεία του στον στρατό, επιλέγει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την τέχνη που έμαθε στο εργαστήριο του πατέρα του και όχι αυτό που σπούδασε.

Ήταν παντρεμένος με την Άννα Παπαδάκη – Σωτηριάδη  και είχαν δύο παιδιά το Χαράλαμπο και την Κατερίνα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια