Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Joey Tribbiani

Ο φαγανός Ιταλοαμερικάνος των Friends μας 'είχε' από το πρώτο How you doin’?
Ότι του λείπει σε εξυπνάδα, ο Joey το υπερκαλύπτει σε φιλότιμο, ντομπροσύνη και γκέλα στο αντίθετο φύλο (έτσι για να μην ξεχνιόμαστε).
Κάτι που τον καθιστά τον καλύτερο φίλο, αδελφό και –φυσικά, φυσικά- συγκάτοικο.
Ο ρόλος του Joey....

δεν ήταν αρχικά γραμμένος για τον Matt Le Blanc.
Αλλά, πλέον, δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάποιον άλλον να τον παίζει. Ούτε στα 238 επεισόδια των Friends, ούτε στις δυο σεζόν του Joey που ακολούθησαν.
 Οι οποίες φυσικά και ήταν άθλιες (αν και όχι τόσο όσο τις θέλει ο αστικός μύθος) αλλά απέδειξαν μια και καλή ποιος ήταν ο πραγματικός σταρ των Friends.
Εκείνος δηλαδή που πήρε την δική του σειρά.
 Ενώ εντός του μύθου του Tribbiani υπολογίζω -παρότι δεν είναι τεχνικά σωστό- και τις δυο πρόσφατες σεζόν του Episodes. Εκεί που ο γκριζαρισμένος πλέον Matt υποδύεται μια καρικατούρα του εαυτού του. Δείχνοντας μας πως θα ήταν ο Joey αν είχε σαρανταρίσει, διέθετε τεράστιο πέος και κανένα ηθικό φραγμό να το χρησιμοποιήσει. Ακόμη και πάνω στην τυφλή γυναίκα του σπαστικού αφεντικού του.
Αυτός είναι ένας μικρός φόρος τιμής σε ένα φίλο από τα παλιά που πάντα μας κάνει να χαμογελάμε όποτε τον βλέπουμε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό σε αυτή τη ζωή από το να τιμάς την οικογένειά σου. Ειδικά τις αδελφές σου. Ναι και τις επτά από αυτές (Mary Therese, Mary Angela, Dina, Gina, Tina, Veronica και  Cookie).
Ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να ρίξεις και ένα χεράκι στον Chandler που δεν μπορεί να θυμηθεί με ποια από αυτές έκανε φάση.
Εκτός από το φαγητό. Το οποίο ποτέ δεν είναι αρκετό για αυτό και δεν μοιράζεσαι ποτέ με κανένα. Ενώ, ειδικά για ένα σάντουιτς με κεφτεδάκια, μέχρι που πέφτεις μπροστά σε μια σφαίρα για να το σώσεις.
Άλλωστε έτσι έμαθες από μικρός 'Θυμάσαι όταν ήσουν παιδί και η μαμά σου σε άφηνε στον κινηματογράφο με ένα βάζο μαρμελάδα και ένα μικρό κουτάλι;'
'Είμαι ένας Tribbiani. Και το να τρώμε είναι αυτό που εμείς κάνουμε. Γιατί μπορεί να μην είμαστε μεγάλοι στοχαστές ή ηγέτες, να μην διαβάζουμε πολύ ή να τρέχουμε πολύ γρήγορα, αλλά, γαμωτό, μπορούμε να τρώμε'
Βρες την ατάκα πεσίματος που σου ταιριάζει. Και βγάζε την από το τσεπάκι όσο πιο συχνά μπορείς. Με άλλα λόγια, how you doin’?
Δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος σε όλα, παρά μόνο σε αυτό που πραγματικά μετράει. Δηλαδή τις γυναίκες. Όπως χαρακτηριστικά του είχε πει ο Chandler όταν βοήθησε τον Ross με κάτι γκομενικό, 'Όταν βρίσκεται στην μέση μια καυτή γκόμενα, ξαφνικά μετατρέπεται στον Rain Man'.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για κάποιον που ξεκούμπωσε το πρώτο του σουτιέν όταν ήταν 9 ετών, κοιμήθηκε με την δασκάλα του στην πρώτη γυμνασίου και ξεσάλωσε στο πρώτο του spring break στα 13 του. Μερικές φορές οι πιο γυμνασμένοι δικέφαλοι, κρύβουν την πιο ευγενική ψυχή. Τόσο που αναγκάζεται να βάζει τα βιβλία στην κατάψυξη κάθε φορά που τον φοβίζουν.
Ποτέ δεν την πέφτεις στην πρώην γκόμενα του φίλου σου. Εκτός και αν πρόκειται για την Rachel, για την οποία έχεις πάρει ρητή άδεια από τον Ross.
Είναι μεγάλη μαγκιά να γνωρίζεις από κοντά το είδωλό σου. Ειδικά όταν αυτός είναι ο Al Pacino. Ακόμη και αν το κοντύτερο που μπορείς να τον πλησιάσεις είναι παίζοντας τον αντικαταστάτη του κώλου του σε μια σκηνή ντους.
Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο να ενθουσιάζεσαι τόσο πολύ και τόσο εύκολα, ώστε να μην μπορείς να κρύψεις τη χαρά σου. Εκτός αν παίζεις πόκερ.
Η πραγματική φιλία είναι ανεκτίμητη. Για αυτό και πρέπει να δίνεις τα πάντα για να την κρατήσεις ζωντανή. Είτε αυτό σημαίνει να βοηθάς οικονομικά την Monica και τον Chandler, να βρεις δουλειά στην Phoebe ή να κάνεις πρόταση γάμου στην Phoebe και την Rachel όταν νόμιζες ότι είναι έγκυες.
 oneman

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια