Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χρώμα στον κήπο αμέσως

Αν σκοπεύουμε να γεμίσουμε κάποιο παρτέρι ή ζαρντινιέρα με ανθισμένα φυτά και να αλλάξουμε την όψη του χώρου σας, οι επιλογές που έχουμε, ακόμη και αυτή την εποχή, είναι πολλές.
Οι τελικές διαστάσεις των φυτών που θα προμηθευτούμε από τα φυτώρια θα καθορίσουν και τις αποστάσεις φύτευσης και, επομένως, τον αριθμό των φυτών που θα αγοράσουμε......

* Η καλέντουλα,
που ευδοκιμεί σε ηλιόλουστες θέσεις, είναι μια καλή λύση. Κάθε φυτό πορτοκαλί ή κίτρινου χρώματος που θα μεταφυτέψουμε θα φτάσει σε ύψος και διάμετρο από 20 έως 60 εκ., ανάλογα με την ποικιλία.
* Καλλωπιστικό λάχανο.
Ηλιόλουστες θέσεις στον κήπο επιλέγουμε και για το καλλωστικό λάχανο. Το φυτό αυτό, που φτάνει σε ύψος και διάμετρο τα 20 - 40 εκ., ανάλογα με την ποικιλία, ξεχωρίζει για τις αποχρώσεις των φύλλων του (λευκό, κόκκινο, ροζ, πράσινο, φούξια) και όχι για τα άνθη του.
* Κυκλάμινο.
Μια άλλη πρόταση είναι το κυκλάμινο, το οποίο αναπτύσσεται ευκολότερα στη γλάστρα παρά στο έδαφος, όπου προτιμάμε ημισκιερές θέσεις. Το χαμηλής ανάπτυξης καλλωπιστικό ξεχωρίζει για τη μεγάλης διάρκειας ανθοφορία σε αποχρώσεις του λευκού, του ροζ, του φούξια και του κόκκινου.
* Πανσές.
Από τις φυτεύσεις μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο πανσές. Το "αξιόπιστο" αυτό εποχικό καλλιεργείται σε ηλιόλουστες θέσεις και βγάζει άνθη σχεδόν όλων των αποχρώσεων, που διατηρούνται μέχρι την άνοιξη.
Ταξιάρχης Ανδριτσόπουλος
 Κτήμα και Κήπος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια