Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φευγάτη ή ψαγμένη; Τι τύπος είσαι;

Ανακάλυψε το δικό σου... πνευματικό τύπο και επιλέξε τις πρακτικές που εναρμονίζονται περισσότερο με την προσωπικότητακαι τις προτιμήσεις σου!
Κάνε το τεστ και ανακάλυψε το "προφιλ" σου και τα χόμπυ που σου ταιριάζουν περισσότερο: 
1. Πώς προτιμάς να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου; 
Α. Βλέποντας τους φίλους σου.
Β. Σερφάροντας στο Internet.
Γ. Μόνοι/-ες με τις σκέψεις σου.
Δ. Στο γυμναστήριο.

2. Τι σε φέρνει σε δύσκολη θέση;
Α. Η απομόνωση.
Β. Η ανία.
Γ. Η αρνητικότητα.
Δ. Η σωματική αδυναμία.

3. Ποιο είναι το χειρότερο ελάττωμά σου;
Α. Η προσκόλληση.
Β. Η ειρωνεία.
Γ. Η υπέρμετρη ευαισθησία.
Δ. Η βιασύνη.

4. Τι σε ελκύει στους άλλους;
Α. Η καλοσύνη.
Β. Η εξυπνάδα.
Γ. Η πρωτοτυπία.
Δ. Ο δυναμισμός.

5. Σε ποιο θέμα θα σε ενδιέφερε να διευρύνεις τις γνώσεις σου;
Α. Στην ψυχολογία.
Β. Στις ξένες γλώσσες.
Γ. Στην αστρολογία.
Δ. Στο χορό.

6. Τι είδους παιχνίδια προτιμούσες, όταν ήσουν μικρή;
Α. Παιχνίδια ρόλων, όπως τον «γιατρό».
Β. Επιτραπέζια παιχνίδια.
Γ. Παιχνίδια φαντασίας.
Δ. Αθλητικά παιχνίδια με πολλή δράση.

7. Τι θέλεις να σου κάνουν δώρο στα γενέθλιά σου;
Α. Ένα Σαββατοκύριακο για δυο σε κάποιο κέντρο ευεξίας.
Β. Ένα μπεστ σέλερ.
Γ. Μια επίσκεψη σε ένα κέντρο γιόγκα.
Δ. Μια συμμετοχή σε εκδρομή με ράφτινγκ.

8. Τι σε χαρακτηρίζει;
Α. Η καλοσύνη και η φιλική διάθεση.
Β. Η κοινωνικότητα και τα πολλά ενδιαφέροντα.
Γ. Τα έντονα συναισθήματα.
Δ. Η θετική σκέψη και ο δυναμισμός.

9. Πώς αντιμετωπίζεις τις δύσκολες καταστάσεις;
Α. Προσπαθώντας να κερδίσεις τις εντυπώσεις.
Β. Με τη λογική και τη διπλωματικότητα.
Γ. Ακολουθώντας το ένστικτό σας.
Δ. Με επιθετικότητα και οργανωμένη δράση.

10. Τι σημαίνει ολοκλήρωση;
Α. Ανθρώπινη ζεστασιά και επικοινωνία.
Β. Να ζεις έντονα.
Γ. Να είσαι καλά με τον εαυτό σου.
Δ. Να νιώθεις γεμάτος/-η ζωτικότητα.

Τα αποτελέσματα
Μέτρα πόσες φορές απάντησε Α, Β, Γ και Δ και διάβασε το προφίλ που αντιστοιχεί στο γράμμα που επίλεξες περισσότερες φορές.
Αν το αποτέλεσμα έχει μικρή διαφορά, διάβασε και τα δυο προφίλ.

Α. Η φευγάτη
Είσαι χαλαρός τύπος, αγαπητός στους φίλους και, πάνω απ’ όλα, σε ενδιαφέρουν οι άλλοι άνθρωποι. Με τη διπλωματικότητα και το κέφι σου, καταφέρνειε πάντα να συμφιλιώνειε τα αντίθετα. Η πνευματικότητά σου συνδέεται κυρίως με το συναίσθημα και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Χρησιμοποίησε αυτό το προτέρημα για να εμβαθύνεις την επικοινωνία με τους συνανθρώπους σου και να μοιραστείς μαζί τους τις εμπειρίες σου.

Προτάσεις
* Γίνε μέλος μιας ομάδας. Είτε είναι μια ομάδα φιλανθρωπικής δράσης είτε πνευματικής αναζήτησης, το σημαντικό για εσένα είναι να βρίσκεσαι μαζί με τους άλλους και να αναλαμβάνεις δράση. Το πρακτικό πνεύμα θα αποδειχθεί πολύτιμο σε οτιδήποτε αποφασίσεις να ασχοληθείς.
* Ο εθελοντισμός κάνει τη διαφορά! Σίγουρα σου ταιριάζει μια τέτοια δραστηριότητα, που θα σου δώσει την ευκαιρία τόσο να συνδεθείς με τους άλλους όσο και να νιώσεις τη χαρά της προσφοράς.

Β. Η ψαγμένη
Το σημαντικότερο στη ζωή σου είναι η γνώση. Σου αρέσουν οι θεωρητικές συζητήσεις επί παντός επιστητού. Η πνευματικότητα ασκεί έντονη έλξη πάνω σας, αλλά συχνά το μυαλό σου στέκεται εμπόδιο στην εξέλιξή σου. Μην ξεχνάς, όμως, ότι η πνευματικότητα και η σκέψη πάντα συνυπήρχαν και όλοι οι μεγάλοι στοχαστές έθεσαν ερωτήματα πάνω στα μεγάλα πνευματικά ζητήματα.

Προτάσεις
* Διάβασε βιβλία: Προτιμότερα είναι αυτά σχετικά με τα πνευματικά ζητήματα που σε ενδιαφέρουν περισσότερο, για να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να νιώσεις πιο κοντά στη δική σου αλήθεια.
* Εποικοδομητικός διάλογος Ό,τι έχει σχέση με τις λέξεις σας ταιριάζει απόλυτα, οπότε μπορείς να επιλέξεις να παρακολουθήσεις έναν κύκλο διαλέξεων πάνω σε κάποιο θέμα που βρίσκειςενδιαφέρον, να ανταλλάξεις απόψεις με άλλους σε μια ομάδα μελέτης, να ακούσεις ομιλίες πνευματικών ανθρώπων.
* Το ημερολόγιό σου: Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να αποτυπώνεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου στη διάρκεια της ζωής σου. Μπορείς να αντιγράψεις φράσεις ή αποφθέγματα που σου άρεσαν ή να γράψεις μια περίληψη εκείνων που άκουσες σε μια διάλεξη ή κάποιο σεμινάριο.
* Χόρεψε με την καρδιά: Ορισμένες τεχνικές χορού ανοίγουν το μυαλό και την καρδιά σε υψηλότερα επίπεδα πνευματικότητας, συνδυάζοντας τη σωματική κίνηση με την ψυχική ανάπτυξη.

Γ. Η διαισθητική
Ταξιδεύεις με τη φαντασία σε άλλες διαστάσεις, είσαι διαισθητικός τύπος και έχεις πλούσιο εσωτερικό κόσμο. Ακόμα και αν αμφισβητείς τις θεωρίες και τα «πιστεύω», τελικά εφαρμόζεις στη ζωή σου  εκείνο που σε εκφράζει και γίνεσαι παράδειγμα προς μίμηση.

Προτάσεις
* Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου: Για να βρείτε την απαραίτητη για εσένα ψυχική γαλήνη θες χρόνο για εσένα. Η ησυχία της φύσης ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία σου και θα σε βοηθήσει να επικοινωνήσεις βαθύτερα με τον εσωτερικό κόσμο σου. Είναι σημαντικό για εσένα να βρίσκεις ευκαιρίες για απομόνωση, ακόμα και στο σπίτι, κάνοντας τακτικά διαλείμματα ξεκούρασης
*Ποίηση και διαλογισμός Διαβάστε τα ποιήματα του Σούφι μυστικιστή Ρούμι, που εξερευνούν τη σχέση μας με το θείο, και αφιέρωσε χρόνο στο διαλογισμό, γιατί θα σε ξεκουράσει και θα σε ηρεμήσει.
* Δοκίμασε τις ικανότητές σου:  Οι άνθρωποι όπως εσύ συχνά διαθέτουν θεραπευτικές ικανότητες και μπορούν να βοηθήσουν τους άλλους. Ίσως να σε ενδιαφέρει να αναπτύξεις αυτήν την πλευρά του εαυτού σου, παρακολουθώντας ένα ειδικό σεμινάριο εναλλακτικών θεραπειών.
Δ. Η ρεαλίστρια
Σου αρέσει η δράση και η σωματική άσκηση και ξέρεις καλά ότι ο αθλητισμός είναι το καλύτερο αγχολυτικό. Ίσως όμως να μην έχεις σκεφτεί ότι αυτές οι δραστηριότητες έχουν σχέση και με την πνευματικότητα. Ο διαλογισμός και η προσευχή δεν σου ταιριάζουν, γιατί έχειε ανάγκη από μια πιο «απτή» πραγματικότητα. Κι όμως υπάρχουν τεχνικές που συνδέουν το σώμα με το πνεύμα, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να εξελιχτείς.

Προτάσεις
*Κάνε διαλογισμό: Θα διαπιστώσεις ότι η πρακτική σκέψη σου διευρύνεται και αποκτά μεγαλύτερη διαύγεια.
Επιμέλεια:Νέλλη Παρασκευοπούλου

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια