Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε ο Andy Williams 1927-2012

Ο Άντι Γουίλιαμς (Andy Williams) έφυγε από τη ζωή στα 84 του χρόνια μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Μπράνσον της Αμερικής με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές των 60's με αποκορύφωμα της καριέρας του τη μεγάλη επιτυχία "Moon River" που ακούστηκε στην κλασσική ταινία ....
Breakfast at Tiffany's και του χάρισε το Όσκαρ.
Γεννημένος στις 3 Δεκεμβρίου του 1927 στο Γουόλ Λέικ, ο Χάουαρντ Άντριου Γουίλιαμς όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, τραγούδησε πρώτη φορά σε μία εκκλησιαστική χορωδία κι αργότερα το 1938 έφτιαξε με τους τρεις αδερφούς του το κουαρτέτο Williams Brothers. Έπαιξαν σε ραδιόφωνα στο Σικάγο και Σινδινάτι, τραγούδησαν με τον Μπινγκ Κρόσμπι (Bing Crosby) στον δίσκο Swinging on a star, εμφανίστηκαν σε τέσσερα μιούζικαλ ( Janie, Kansas City, Kitty, Something in the wind, Ladies Man)κι έπαιζαν live για τέσσερα χρόνια με τον Κέι Θόμσον ( Kay Thomson) σ' ένα κλαμπ της εποχής.
Η σόλο καριέρα του ξεκίνησε το 1953, κυκλοφόρησε κάποια τραγούδια με την εταιρία X χωρίς να κάνει ιδιαίτερη επιτυχία. Στα μέσα του 1960 άρχισε να γίνεται πολύ γνωστός, υπέγραψε το μεγαλύτερο δισκογραφικό συμβόλαιο στην ιστορία, τα άλμπουμ του ξεπουλούσαν και μέχρι το 1973 είναι 18 χρυσούς δίσκους.
Παράλληλα παρουσίαζε στην το τηλεοπτικό σόου The Andy Williams Show που κράτησε από το 1962 μέχρι το 1971, έκανε πολλές γκεστ εμφανίσεις στην τηλεόραση, πέρασε από τις σκηνές του Λας Βέγκας, και έγινε ιδιοκτήτης του Moon River Theatre που πήρε τα όνομα του από το γνωστό χιτ του με συνθέτη του Χένρι Μανσίνι (Henry Mancini) και ως φίλος του Ρόμπερτ Κένεντι (Robert Kennedy) και συμμετείχε στην πολιτική του καμπάνια το 1968.
Πολλά τραγούδια του ανέβηκαν στις υψηλές θέσεις των charts κι έχουν μείνει διαχρονικά όπως τα "Can't Get Used to Losing You", "Happy Heart", and "Where Do I Begin", το theme από την ταινία, Love Story, "Can't Help Falling In Love", "Home Lovin' Man" και "Solitaire". Είχε δηλώσει το 2007 όταν βρισκόταν στη σκηνή ένιωθε ζωντανός, συνέχισε να εμφανίζεται ζωντανά μέχρι τα 80 του και το 2011 ανακοινώθηκε πως έπασχε από καρκίνο στην ουροδόχο κύστη. Ήταν σίγουρα από του πιο συμπαθής καλλιτέχνες που πέρασαν από τη μουσική και χαίρει σεβασμού απ όλες τις γενιές.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια