Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Επιλογή και συντήρηση του ψύκτη νερού

Η επιλογή τοποθέτησης και χρήσης ενός ψύκτη νερού δεν είναι αυθόρμητη απόφαση, σύμφωνα με την κυρία Ευστρατία Βάσια, υπεύθυνη Επικοινωνίας της Δ.Ευστρατίου ΑΕ.
Η πορείας μας ως τώρα στον χώρο αυτόν μας έδειξε ότι ο εν δυνάμει πελάτης θα σκεφθεί την προσφορά που θα λάβει, πιθανότατα θα αναζητήσει προτάσεις και από τον ανταγωνισμό προτού καταλήξει και αποφασίσει σε.....

 μια συνεργασία.
Θα περίμενε κανείς ότι η τιμή είναι το βασικό στοιχείο που συγκρίνει ο πελάτης.
Θα μπορούσε να είναι.

Από τη στιγμή όμως που πρόκειται για νερό, το βασικότερο αγαθό του πλανήτη, τα κύρια στοιχεία που προσέχει και θα πρέπει να ψάξει προτού αποφασίσει ποια θα είναι η εταιρεία με την οποία θα συνεργαστεί είναι η ταχύτητα στην παράδοση και η υγειονομική συντήρηση του μηχανήματος.

Ρόλο βασικό, σύμφωνα με την κυρία Ευστρατίου, παίζει ο χώρος αποθήκευσης των φιαλών (δροσερό και σκιερό μέρος), καθώς και ο τρόπος μεταφοράς τους (από οχήματα που πληρούν τους όρους υγιεινής μεταφοράς εμφιαλωμένου ύδατος, όπως π.χ. η αποφυγή μεταφοράς με οχήματα που έχουν τέντα).
Τέλος, απαραίτητο είναι η εταιρεία να τηρεί τα σύστημα διασφάλισης και διατήρησης ποιότητας και να είναι πιστοποιημένη για αυτό (HACCP,ISO).
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι  είναι εθνική και ευρωπαϊκή απαίτηση τα ψυκτικά μηχανήματα να συντηρούνται υγειονομικά κάθε τέσσερις μήνες.

Κατά την υγειονομική συντήρηση - απολύμανση των ψυκτικών μηχανημάτων πρέπει να γίνεται ολική αντικατάσταση όλων των εσωτερικών μερών του ψυκτικού μηχανήματος τα οποία έρχονται σε επαφή με το νερό (βρύσες, ρεζερβουάρ, σωληνώσεις, φίλτρο αέρος κλπ) με καινούργια, απολυμασμένα, τα οποία κατασκευάζονται σε αποστειρωμένο περιβάλλον.
Κατά την υγειονομική συντήρηση οι τεχνικοί πρέπει να αντικαθιστούν (με γάντια μιας χρήσεως) όλα αυτά τα εσωτερικά μέρη (ανταλλακτικό υγειονομικής συντήρησης).
Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το ψυκτικό μηχάνημα έχει απολυμανθεί 100% κάθε φορά!

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές μέθοδοι υγειονομικής συντήρησης/απολύμανσης, όπως π.χ. χημικός καθαρισμός, οζονισμός, UV light, ατμός, καμία όμως από αυτές δεν προσφέρει 100% απολύμανση, καθώς χωρίς την ολική αντικατάσταση παραμένουν σημεία ελλιπώς αποστειρωμένα στα οποία ευνοείται η ταχύτατη ανάπτυξη βακτηριδίων.
Βήμα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια