Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συντηρήστε σωστά το κλιματιστι​κό σας

Αν το κλιματιστικό είναι η επιλογή σας για δροσιά το καλοκαίρι, φροντίστε να λειτουργεί άψογα, ώστε να μην ξοδεύεται άσκοπα η ενέργεια που καταναλώνει.
Οι ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς με χρόνια νοσήματα, παιδιά) χρειάζονται την ανακούφιση που προσφέρει, αλλά και μεγάλη προσοχή στη χρήση του, ώστε να μην αντιμετωπίσουν....

 προβλήματα υγείας.
Για καλύτερη απόδοση, τοποθετήστε την εξωτερική μονάδα σε μέρος όπου θα είναι προστατευμένη από την ήλιο και τους ισχυρούς ανέμους.
Μπορείτε να την καθαρίζετε χρησιμοποιώντας νερό με πίεση από το λάστιχο, προσέχοντας όμως να μη το πλησιάσετε πολύ κοντά και προκαλέσετε ζημιά.
Περιμένετε να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες πριν θέσετε ξανά σε λειτουργία το κλιματιστικό.

Τα φίλτρα του αέρα πρέπει να καθαρίζονται πολύ συχνά (ακόμη και κάθε εβδομάδα, αν μένετε σε περιοχή με πολύ καυσαέριο).
Υπολογίζεται ότι χρειάζονται καθάρισμα κάθε 50-60 ώρες λειτουργίας του κλιματιστικού. Αφαιρούνται εύκολα και μπορείτε να τα πλύνετε με νερό και σαπούνι (κάποιο απλό καθαριστικό σπιτιού).
Στη συνέχεια τα αφήνετε να στεγνώσουν στη σκιά, τα τοποθετείτε πάλι στην συσκευή και είναι έτοιμα για χρήση.

Φροντίστε να μη βρίσκονται κοντά στο θερμοστάτη του κλιματιστικού σας συσκευές που θερμαίνουν τον αέρα, όπως φούρνος, τηλεόραση η μια δυνατή λάμπα.
Υπάρχει πιθανότητα να "μπερδέψουν" τη συσκευή και να παραταθεί η λειτουργία της χωρίς λόγο.

Μην το ρυθμίσετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Συνήθως 10 βαθμοί (το πολύ) κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία είναι το καλύτερο.
 Οι επιστήμονες λένε πως υπάρχει κίνδυνος λιποθυμικού επεισοδίου (κυρίως σε ηλικιωμένους) αν κάποιος βγει από πολύ κρύο χώρο σε ζεστό περιβάλλον με διαφορά θερμοκρασίας πάνω από 10  βαθμούς.
Τούσα Ζάππα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια