Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΒΙΛΙΚΑΣ 1942-2012

Το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:
«Ο Βασίλειος Τσιβιλίκας, παρουσίασε αιφνίδιο θωρακικό άλγος το οποίο τον αφύπνισε περί τις 05.30 της 29 Φεβρουαρίου 2012 και εν συνεχεία έχασε τις αισθήσεις του.
Διακομίσθηκε με το ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Σισμανογλείου Γενικού Νοσοκομείου περί τις 06.35 ήδη νεκρός, παρά την καθ’οδόν ανάνηψη που εφάρμοσαν οι διασώστες του ασθενοφόρου.
Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών διασωληνώθηκε άμεσα και έγινε παρατεταμένη προσπάθεια ανάνηψης από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βάρδιας.
Καθ’ όλη τη διαδικασία ανάληψης παρέμεινε σε καρδιακή ασυστολία και παρά τις έντονες προσπάθειες παρέμεινε σε απουσία ζωτικών σημείων.
Οι προσπάθειες διεκόπησαν στις 07.15.»

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας ήταν Έλληνας κωμικός ηθοποιός με σημαντική παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο, την τηλεόραση και ιδιαίτερα το θέατρο.
Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.

Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική Φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.
Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.
Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου.

Ο γνωστός και πολυαγαπημένος ηθοποιός απεβίωσε την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 σε ηλικία 70 ετών. Εμφάνισε πρόβλημα στην καρδιά και εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο.
Φιλμογραφία

Κινηματογράφος 

  • Ο κύριος σταθμάρχης (1972) [Στάθης Παπούλιας]
  • Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972) [Τώνης]
  • Η Ρένα είναι «οφ-σάιντ» (1972) [μάνατζερ Χούλιο]
  • Ο κατεργάρης (1971) [Μιχάλης Ψαρέλλης]
  • Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971) [πλανόδιος μουσικός]
  • Η θεία μου η χίπισσα (1970) [Τζόνι]

Τηλεόραση 

  • ΜπέϊμπιΣτάϊλ (2001)
  • Χάι Ροκ (έκτακτη εμφάνιση, 1992)
  • Βράδυα επιθεώρησης (1984)
  • 1000 χρόνια πριν (1977)
  • Ατσίδες (1976)
  • Βίβα Κατερίνα (1973)
  • Εν τόύτω Νίκα (1973) [ταβερνιάρης]
  • Αξιωματικός υπηρεσίας (1972) [αστυνομικός]
  • Το θέατρο της Δευτέρας (1970)

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/3/12, 1:32 π.μ.

    One of my all time favorite Greek actors left us for greener pastures,he was the only actor I ever took a picture with,rest in peace Vassilis,you'll never be forgotten.

    ΑπάντησηΔιαγραφή